Izvor: RTS, 18.Feb.2024, 18:14

Олимпијакос славио у финалу Купа Грчке, Реалу Куп краља, Наполи шокирао "манекене"

Широм Европе играју се завршнице националних купова. Олимпијакос је освојио Куп Грчке тријумфом над Панатинаикосом у финалу, Реал Мадрид је савладао Барселону и дошао до 29. Купа Краља, кошаркаши Наполија су први пут у историји подигли трофеј Купа Италије, док је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Фенербахче осми пут освојио Куп Турске. У Немачкој је Бајерн стигао до петог трофеја.
Кошаркаши Црвене звезде победили су у суботу Партизан и четврти пут заредом освојили Куп Радивоја Кораћа, а завршнице националних кошаркашких купова играју се овог викенда широм Европе...
Олимпијакос бољи од Панатинаикоса у финалу Купа Грчке Олимпијакос је трећу годину заредом освојио Куп Грчке тријумфом над Панатинаикосом у финалу - 69:58.
Најефикаснији у победничком тиму били су Мустафа Фол и Мозес Рајт са по 13 постигнутих поена. Репрезентативац Србије Филип Петрушев допринео је освајању трофеја са 10 поена, 2 скока и исто толико асистенција. Никола Милутинов није играо због повреде.
Митоглу је предводио Панатинаикос са 16 поена, Лесор је убацио 12, а Грант 11.
Реал Мадриду 29. Куп краља у Шпанији Кошаркаши Реал Мадрида освојили су Куп краља, пошто су у финалу завршног турнира у Малаги савладали Барселону резултатом 96:85.
Мадриђане је до 29. трофеја предводио МВП Факундо Кампацо са 18 поена и шест асистенција. Венсан Поарије је забележио 17 поена и осам скокова, док је Џанан Муса убацио 15 поена.
За Барселону је Џабари Паркер постигао 17, а Јан Весели 14 поена. Никола Калинић је погодио само једну тројку на истеку полувремена.
Наполи шокирао "манекене" у Италији Екипа Наполија је први пут у историји освојила Куп Италије и то тако што је у финалу победила Олимпију из Милана резултатом 77:72.
Тајлер Енис је предводио Наполи до трофеја са 21 поеном, 7 скокова и 7 асистенција. Џејкоб Пулен је убацио 14 поена, док је Соколовски уписао 13 поена уз шест асистенција.
Николо Мели је био најефикаснији међу "манекенима" са 20 поена. Jедан мање је постигао Никола Миротић, а Шејвон Шилдс је убацио 10 поена. Шабаз Нејпир је постигао осам поена и поделио четири асистенције.
Фенербахче осми пут у историји освојио Куп Турске У Турској је Фенербахче осми пут у историји освојио Куп, пошто је у финалу у Коњи победио Ефес резултатом 80:67.
Најефикаснији у победничком тиму био је Скоти Вилбекин са 18 поена, док је Џонатан Мотли додао 15. Српски кошаркаш Марко Гудурић је постигао седам поена.
У екипи Ефеса најбољи је био Шејн Ларкин са 17 поена, док је Вил Клајбурн додао 16.
Бајерн стигао до петог трофеја Купа Немачке Кошаркаши Бајерна освојили су Куп Немачке у Минхену. У финалу су победили Улм резултатом 81:65. Бајерн је тако стигао до петог трофеја Купа Немачке.
Најефикаснији у екипи Бајерна био је Силван Франсиско са 17 поена. Српски кошаркаш Владимир Лучић постигао је девет поена и ухватио три лопте.
У тиму из Улма најбољи су били Хуан Нуњез и Ел-Џеј Фигуероа са по 17 постигнутих поена.
У Литванији је Куп освојио Жалгирис, а у Француској Париз.
Задар најбољи у Хрватској, Студентском центру други трофеј у сезони У суботу је Задар девети пут у историји освојио Куп "Крешимир Ћосић". Задрани су у Сплиту победили Цибону резултатом 80:68, уз трипл-дабл учинак Луке Божића.
Велико изненађење направили су кошаркаши Студентског центра који су у финалу Купа Црне Горе у Тивту, након продужетка, надиграли Будућност резултатом 81:80.

"Студентима" је ово трећи тријумф у сезони над вишеструким прваком Црне Горе. Прво су савладали Будућност у четвртфиналу Суперкупа АБА лиге, а потом стигли и до трофеја у истом такмичењу, да би касније били бољи и у лигашком делу АБА лиге.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.