Izvor: RTS, 18.Feb.2024, 14:21

Вучић: Партизан и Звезда не би постојали без државе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Партизан и Црвена звезда не би постојали без државе и истакао да ни један клуб у Европи, не само у Евролиги, нема толику подршку колико имају црно и црвено-бели од државе.
Тренер Партизана Жељко Обрадовић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је на конференцији за медије после финала Купа Радивоја Кораћа између осталог истакао да Партизан није "државни пројекат".

Вучић је приликом гостовања на ТВ Прва рекао да подршку клубовима пружају и компаније попут Телекома и Нис-а, јер их држава моли да им помогну да би тимови могли да буду успешнији на европској сцени, због угледа земље.
"Плаћамо енормне суме новца. На то додајте да добијају по три пута нижој цени "Штарк арену" него што је тржишна, додајте и све отплате и могућа одлагања, излажења у сусрет за порез, као и приватнике којима држава каже неретко да подрже клуб за који уопште и не навијају", рекао је Вучић.
Председник Србије је истакао и како се плаћају порези, наводећи да држава клубовима даје новац, а онда клубови уплаћују то што им је држава дала.
Вучић је навео да Партизан осам година не би играо европску утакмицу у фудбалу да није државе, а да у кошарци држава плаћа евролигашку лиценцу за оба клуба. Према његовим речима, Звезди није плаћена 2014. године та лиценца и они тада нису играли у Европи, али им је након тога плаћена, како је рекао, четири или пет пута.
"Не би постојали без државе и немојте да вас лажу да су успешни, од свих оних великих акција од скупљања пара за порезе - динара нису уплатили. И то вам животом гарантујем, на данашњи дан, погледао сам папире, дужни су скоро шест милиона евра. Звезда 1,2 милиона евра за порезе у кошарци", рекао је председник.
Вучић је навео да му упућују погрдне речи зато што је једини који сме да им се супротстави и да каже народу истину. Он је додао и да су за последњих око шест година кошаркашки клубови добили укупно више од 50 милиона евра у кошарци.
"Када додате фудбал то су стотине милиона евра, бар толико. Све то радимо да би они подигли углед Србије, али увек кукњава. Ни један шпански, ни грчки, италијански, ни један клуб нема толике паре од своје земље као што имају Партизан и Црвена звезда", рекао је председник.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.