Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 18:02

Ватерполисти Хрватске прваци света

Ватерполисти Хрватске нови су шампиони света. У финалу су победили селекцију Италије након петераца 15:13.
Хрватска је трећи пут у историји постала светски првак у ватерполу, претходно су 2007. и 2017. године успели да дођу до златног одличја.

У >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << финалу првенства света у Дохи, Хрватска је након петераца била боља од Италије, резултат у регуларном делу био је нерешен 11:11, по четвртинама - 2:3, 3:2, 3:2, 3:4.
Дуел је током целог меча био уједначен, ниједна селекција није имала више од једног гола предности.
Најефикаснији у тиму шампиона света био је Константин Харков с четири, Јерко Маринић Крагић је додао три, Рино Бурић два гола, а Јосип Врлић и Матијас Биљака уписали су по један погодак.
У тиму Италије Андреа Фондели је пет пута затресао противничку мрежу, по два гола су додали Франческо ди Фулвио и Николас Прешути, а по један Лука Марцијали и Франческо Кондеми.
Подсећања ради, у периоду од месец дана Хрватска је играла два финала. Овога пута није дозволила да изгуби још једно злато, претходно је пред домаћом публиком средином јануара за европску круну поражена је од Шпаније.
Коначан пласман репрезентација:
1. Хрватска
2. Италија
3. Шпанија
4. Француска
5. Грчка
6. Србија
7. Мађарска
8. Црна Гора
9. САД
10. Румунија
11. Аустралија
12. Кина
13. Јапан
14. Бразил
15. Јужна Африка
16. Казахстан

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.