Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 16:55

Звезда пред празним трибинама убедљива против Новог Пазара, црвено-бели продужили победнички низ

Фудбалери Црвене звезде савладали су Нови Пазар 3:0 у утакмици 21. кола Суперлиге Србије.
Звезда у другом делу сезоне има максималан учинак, црвено-бели су уписали другу победу, док Нови Пазар још увек није убележио тријумф у пролећном делу Суперлиге >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије, те ће им до краја сезоне предстојати грчевита борба за врх табеле.
Нови Пазар је последњи пут савладао Звезду 2015. године, а од тада одиграли су 14 међусобних дуела од чега је 13 завршено у корист црвено-белих.
Нови Пазар је био ослабљен неиграњем Адема Љајића и Марка Шћеповића, а у тиму Звезде као стартер дебитовао је Урош Сремчевић.
Звзда је била конкретнија од Новог Пазара на почетку утакмице, што се одразило и на резултат у раној фази. У деветом минуту, Гејлор Канга је упутио центаршут, а најсналажљивији у противничком шеснаестерцу био је Александар Драговић који је црвено-белима донео вођство и растерећенију игру у наставку.

Други гол на утакмици постигао је Канга у 40. минуту из пенала. Претходно је фаул направљен над Насером Ђигом.
Екипа Новог Пазара је у другом полувремену била изузетно офанзивна, неколико пута је имала прилике да угрози гол гостију, али су изостале успешне реализације добрих акција. Звезда се у првих 15 минута у другом делу у потпуности бранила.
Након иницијативе домаћих Звезда је консолидовала игру на средини терена и до краја меча одржавала резултатско стање.
У финишу утакмице Шериф Ендиај се уписао у стрелце након одличне интервенције на петерцу. Хванг је у 80. минуту упутио центаршут из корнера, а Ђига је из прве покушао да савладао голмана Новог Пазара, а на том путу се испречио Ендиај који је лопту сповео у противничку мрежу.
У наредном колу Нови Пазар ће играти против крушевачког Напретка, док ће се Звезда састати са Чукаричким.
Суперлига Србије, 21. коло:
Субота:
Нови Пазар - Црвена звезда 0:3
Партизан - ИМТ 5:2
Чукарички - Железничар 18.30
Недеља:
Раднички 1923 - Војводина 13.00
Спартак Суботица - Младост 15.00
Раднички Ниш - Јавор 17.00
ТСЦ - Радник - 17.00
Понедељак:
Вождовац - Напредак 17.00

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.