Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 12:02

Шпанија рутински до треће бронзе на Светском првенству

Ватепролисти Шпаније, актуелни европски прваци, освојили су бронзу на Светском првенству у Дохи победом над Француском 14:10.
Шпанци су већ на старту наметнули свој ритам и дошли до пристојних 4:1 после прве деонице. На полувремену су имали плус од >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пет голова 9:4 и то вођство се одржавало до самог краја.
Десета медаља за Шпанију на светским првенствима, четврта у низу, трећа бронза, уједно поновљен успех из Фукуоке прошле године.
Француској је сам пласман у полуфинале и претходна елиминација бившег светског првака Мађарске у четртфиналу свакако највећи успех у историји њиховог ватерпола. 
Бернат Сарауха и Алваро Гранадос са по четири гола су били најефикаснији у победничком саставу. Тома Верно са три гола је био први стрелац Француске на мечу.
Ватерполисти Мађарске после пораза од Србије су се домогли седмог места победом над Црном Гором после петераца 18:16.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.