Izvor: RTS, 16.Feb.2024, 21:07

Сферопулос пред финале: Сви играчи морају да буду спремни

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је после утакмице са екипом Чачак 94, да рачуна на све играче и да морају да буду спремни за финални меч.
 Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Радивоја Кораћа након што су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << резултатом 87:52 победили екипу Чачак 94.
"Желео бих да честитам играчима на утакмици, начину на који смо одиграли. Они су играли одбрану на специфичан начин, поставили су све играче у рекет и терали су нас на шут са дистанце. Од почетка друге четвртине играли смо бољу одбрану и уз добра решења у нападу дошли смо до предности. Када је почела трећа четвртина тражили смо најбоље опције за нас, играли смо доста боље и опуштеније”, рекао је Сферопулос на конференцији за новинаре.
Он је додао да је задовољан приступом свих играча.
"Као што сам рекао на почетку мог мандата у Звезди, рачунам на све играче. Сви морају да буду спремни да играју на свакој утакмици. Важно је да сви играчи имају прави менталитет. Ростер је дугачак, али имамо доста утакмица и потребна нам је ширина да покријемо повреде и изостанке неких играча. Стварно сам срећан како сви играчи који немају велику минутажу, играју у свакој утакмици", изјавио је грчки стручњак.
Млади Андреј Костић дебитовао је за први тим и постигао је седам поена у победи над екипом Чачка 94. 
"Сви су вероватно разумели колико је Костић талентован. Јако сам задовољан, ово му је прва утакмица у сениорском тиму. Нисмо имали много тренинга заједно, није познавао систем скроз, али је играо јако добро и залагао се. Важно ми је да промовишемо играче из наше академије, то ми је био циљ где год да сам радио", констатовао је Сферопулос.
У великом финалу бисмо потенцијално могли да гледамо вечити дерби. 
"О томе бу требало сутра да причамо јер прво Партизан треба да одигра са Војводином. Свака утакмица је другачија, знамо их и они нас познају. Најбољи тим ће победити", закључио је Сферопулос. Финале се игра сутра од 21 час, а Црвена звезда ће играти против победника дуела Партизан - Војводина. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.