Izvor: RTS, 16.Feb.2024, 17:47

Бличер рипорт: Топић трећи пик НБА драфта

Српски плејмејкер Никола Топић прогнозиран је као трећи пик НБА драфта према писању етаблираног америчког спортског сајта "Бличер рипорт".
Најкориснији играч Еврпског првенства у Нишу за играче до 18 година је још увек у процесу опоравка од повреде >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << задобијене на почетку 2024. године. Полусезона у Меги била је блистава, па је одмах одговорио на захтеве Јаниса Сферопулоса по преласку у Звезду.
У првој реченици пропратног текста "Бличер рипорта" се истиче како се скаути воде критеријумом идеалних појединаца за оно што одређеним тимовима фали, пре чистог талента и квалитета. Тако је Топић завршио на трећем месту са ког би га узели Сан Антонио спарси.
"Спарси би могли да унапреде бековску ротацију, посебно са Топићевом креативношћу и кредибилитетом. Пре него што је дошао у Црвену звезду и повредио колено, 18-годишњак је преводио АБА лигу по асистенцијама, што не треба да завара уколико се погледају снимци његових партија. На њима може да се види његова импресивна висина за плејмејкера, вештина асистирања и прецизни начин напада дефанзиваца", пише у тексту.
"Он је такође био невероватно ефикасан у завршници на обручу, користећи своје димензије и способност у креацији. Под знаком питања су константност шута и ​​одбране, али за сада то није алармантнан проблем. Не унижава потенцијалну вредност коју Топић доноси креацијом на високом нивоу, припремом шутева и поентирањем на обручу", закључак је текста.
НБА драфт је 27. јуна.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.