Izvor: RTS, 16.Feb.2024, 12:10

Јирген Клинсман више није тренер Јужне Кореје

Немачки фудбалски струичњак Јирген Клинсман није више селектор Јужне Кореје, саопштио је председник Фудбалског савеза те земље Чунг Монг-Гју.
Он је на конференцији за новинаре рекао да је Клинсман смењен јер се од њега и екипе очекивало много >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << више од пласмана у полуфинале Азијског купа нација.

Јужна Кореја је елиминисана од Јордана у полуфиналу, а претходно је у две елиминационе рунде избацила Аустралију и Саудијску Арабију.
"Савез је одлучио да промени селектора после пажљивог разматрања", изјавио је Чунг Монг-Гју, а није помињао имена потенцијалног наследника Клинсмана.
Клинсман је тако смењен са функције после нешто мање од годину дана. Пре Јужне Кореје, Клинсман је као селектор водио Сједињене Америчке Државе и Немачку, а био је и тренер Бајерна и Херте.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.