Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 18:27

Ватерполисти Хрватске у финалу Светског првенства

Ватерполисти Хрватске пласирали су се у финале Светског првенства у Дохи пошто су после бољег извођења петераца савладали Француску 17:16.
Узбудљиво друго полуфинале у Катару донело је још једну одличну последњу четвртину Француза, који су и у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ранијим мечевима такође били добри у завршници.
Хрвати су водили 9:6, али су триколори успели да их стигну, а имали су чак и нападе за вођство. Меч јена крају ипак завршен без победника, 11:11. 
Сви извођачи су били прецизни па се круг извођача окренуо због чега је Туцак на гол послао Анића који је одбранио пенал и послао "баракуде" у борбу за злато.
Хрватска ће у суботу од 15.30 часова у финалу СП играти против Италије, која је раније данас у првом полуфиналу савладала Шпанију резултатом 8:6.
Меч за бронзану медаљу на програму је у суботу од 9.30 часова, а састаће се Француска и Шпанија.
Ватерполисти Србије ће у суботу од 14 часова играти против Грчке за пето место на СП.
Наредно СП биће одржано 2025. године у Сингапуру.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.