Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 16:41

Ватерполисти Италије први финалисти Светског првенства

Ватерполо репрезентација Италије први је финалиста Светског првенства, пошто је у Дохи у полуфиналу победила селекцију Шпаније резултатом 8:6 (1:1, 3:1, 2:1, 2:3).
Најефикаснији у селекцији Италије били су Франческо Кондеми, Франческо Ди Фулвио и Адреа >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Фондели, који су постигли по два гола.

Голман Италије Марко дел Лунго имао је 12 одбрана. У репрезентацији Шпаније најбољи су били Алберто Мунарис и Марк Ларумбе, који су постигли по два гола.
Италија ће у суботу од 15.30 у финалу Светског првенства играти са победником меча између Хрватске и Француске, који је на програму данас од 15.30 сати.
Шпанија ће се у суботу од 9.30 борити за бронзано одличје са пораженим из дуела између Хрватске и Француске.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.