Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 23:57

Саријева тренерска дисертација за први тријумф Лација над Бајерном у Лиги шампиона

Фудбалери Лација савладали су на свом терену Бајерн Минхен 1:0 у првом од два меча осмине финала Лиге шампиона.
Тренер Лација Маурисио Сари надмудрио је стратега Бајерна Томаса Тухела. Тактички и технички римски тим одлично је одиграо први меч >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << осмине финала Лиге шампиона.

Лацио је био ефикаснији, али и ангажованији тим. Очекивало се да ће играти дефанзивно, али је Сари помало изненадио Тухела приступом утакмици. Играчи римског клуба су у првом полувремену били потпуно одбрамбено оријентисани и притом су у сваком могућем тренутку спуштали интензитет игре. Тухел и његови изабраници су наивно насели на тренерски штос италијанског стручњака.
У другом полувремену дошло је до офанзивније игре Лација, а у тим моментима Бајерн је био тим који се бранио. Лацио је искористио тренутак непажње Бајерна који је свакако морао да се догоди у неком тренутку, јер напад апсолутно није фукнционисао.
Саријев план су у потпуности прихватили играчи Лација који су у раној фази креирања противничких напада реметили њихове идеје кретњом, попуњавањем простора и одличном игром без лопте. Бајерн је концентрисао игру око Харија Кејна који није имао простора да дође до гол шансе.

Једини стрелац на утакмици био је капитен Лација Чиро Имобиле. Гол је постигао из пенала у 69. минуту који је скривио Дајо Упамекано стартом над Густавом Исаксоном за који је добио црвени картон. Од поменутом момента Бајерн је имао играча мање, али током целе утакмице деловало је као да фудбалери Лација све стижу. 
Резултатска криза Бајерна се овим поразом само продубила, а игра не обећава боље дане. Но, реванш сусрет је заказан за 5. март и играће се у Минхену.
Имобиле је постигао четврти гол на седмој овосезонској утакмици у Лиги шампиона, а Лацио је први пут у историји савладао Бајерн из Минхена. Поређења ради, римском тиму ово је седма сезона у елитном европском такмичењу, док немачки тим има шест титула првака Европе.
Без обзира на пораз у Риму, Бајерн ће на свом терену бити фаворит за пролаз у четвртфинале Лиге шампиона.
У другом мечу вечери Пари Сен Жермен је савладао Реал Сосиједад.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.