Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 11:09

ПСЖ против Сосиједада тражи пролаз у ново четвртфинале Лиге шампиона

Фудбалери ПСЖ-а угостиће екипу Реал Сосиједада у сусрету осмине финала Лиге шампиона. Меч почиње у 21.00, а дешавања и промену резултата можете пратити на нашем порталу.
Упркос томе што су били део "групе смрти" заједно са Миланом, Њукаслом и Борусијом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << из Дортмунда, од Парижана се очекивало да на лакши начин дођу до нокаут фазе. Међутим, тек након велике борбе и стрепње у последњем колу, екипа Луиса Енрикеа је успела да се избори за друго место.
Велике амплитуде у игри, несигурна одбрана и честе ротације умало су их коштале проласка даље, дајући Енрикеу више него довољно материјала за анализу и уигравање екипе за наставак сезоне.
Друго место у групи значило је и неповољнији положај на жребу, који ипак није прошао толико лоше по француску екипу, имајући у виду квалитет екипа које су избегли у осмини финала.
Куглице на жребу спојиле су их са Реал Сосиједадом, што је упкрос неспорном квалитету баскијске екипе био разлог за добро расположење у табору Парижана.
Шпански тим је одличним играма претходне сезоне успео да се после десет година поново нађе у друштву најбољих. Групу са Интером, Бенфиком и Салцбургом завршили су на првом месту, али нису имали превише среће на жребу.
Њихов највећи адут у двомечу са ПСЖ-ом требало би да буде одбрана. Пожртвованост играча и дефанзивна оријентација тренера Иманола Алгуасила, некадашњег десног бека, чине Сосиједад екипом којој је изузетно тешко постићи гол.
У прилог томе говори и чињеница да током групне фазе ниједном нису примили више од једног гола.
Форма  Након завршетка групне фазе такмичења, у ПСЖ-у су искористили период у ком темпо није био толико јак како би се консолидовали и ушли у форму пред наставак елитног европског такмичења.
На последњих шест мечева у Лиги 1 победили су у пет наврата, уз минимум два постигнута гола. У међувремену су освојили и Суперкуп Француске победом над Тулузом и осамили се на челу домаћег првенства са 11 бодова предности у односу на другопласирану Ницу.
Са друге стране, обавезе у склопу Лиге шампиона значајно су утицале на игре Сосиједада у домаћем шампионату.
На последњих пет мечева у Примери победили су само једном, а оно што нарочито треба да забрине тренера баскијске екипе јесте неефикасност. Сосиједад у претходне четири утакмице - три у првенству и једна у купу - није постигао ниједан гол. 
Велики број мечева које су одиграли ове сезоне у свим такмичењима завршен је најнепопуларнијим резултатом, где су до изражаја долазили и одлична одбрана, али и лоша игра у пољу противника.
Сосиједад се стога тренутно налази на седмом месту Примере које није довољно за пласман у Европу наредне сезоне. Но, упркос свим проблемима, нису екипа коју треба олако схватити, нарочито уколико им примарни циљ у Паризу буде да сачувају своју мрежу.
Проблеми са повредама Обе екипе ће бити значајно ослабљене неиграњем неких од најважнијих појединаца.
ПСЖ ће бити без Кимпембеа, Курзаве, Шкрињара, Мендеша и Рика, док ће Сосиједад покушати да оствари позитиван резултат лишен услуга Елустонда, Одриозоле, Бекера, Фернандеса и Муњоза, а Тирни је под знаком питања.
Оно што свакако може да радује Парижане јесте информација о здравственом стању Килијана Ембапеа који ће бити спреман за утакмицу, што је потврдио и Луис Енрике.
Мбапе је претходно пропустио утакмицу против Лила због лакше повреде скочног зглоба.
"Нема сумње да ће Мбапе играти против Реал Сосиједада. Могао је да игра и у суботу, али нисмо хтели да ризикујемо", рекао је Енрике.
Некадашњи фудбалер Монака најбољи је стрелац ПСЖ-а ове сезоне са 20 погодака.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.