Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 10:28

Мачван демантује изјаве Мијаиловића: Нема дуга Партизану, клуб није добио спор у Лозани

Адвокат бившег кошаркаша Партизана Милана Мачвана огласио се демантовањем на изјаве председника КК Партизан Остоје Мијаиловића о дугу од 30.000 евра.
Мијаиловић је у својој изјави истакао да је према пресуди Међународног суда у Лозани Мачван >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дужан бившем клубу 30.000 евра.
Мачван се преко свог правног заступника огласио, негирајући те информације и додавши да је "искључиво КК Партизан одговоран за неиспуњење свих финансијских обавеза према њему".
"Спору је претходило закључење Споразума о измирењу дуга из 2018. године којим се Милан Мачван одрекао на десетине хиљада евра у корист клуба желећи да на тај начин покаже своју најискренију припадност и љубав према КК Партизан. За узврат, желео је да од клуба добије гаранције да ће у складу са динамиком исплате коју је одредио КК Партизан, бити исплаћене обавезе које клуб према њему има. На жалост, КК Партизан није испоштовао своје обавезе нити план отплате дуга који је сам определио па је Милан Мачван био принуђен да се обрати надлежној Сталној спортској арбитражи при Олимпијском комитету Србије. И поред невероватних притисака на ово тело, прилично чудног негирања КК Партизан да дуг према Милану Мачвану уопште постоји, премда је клуб потписао споразум о висини дуга и начину његове отплате, потом непримереним опструкцијама арбитражног поступка, дошло је до одлуке којом је утврђена одговорност и обавеза КК Партизан да Милану Мачвану исплати дуговани износ", пише у саопштењу.
"Ова одлука се могла побијати пред надлежним судским инстанцама Републике Србије али КК Партизан то није чинио па је на основу правноснажне и изврсне одлуке Сталне спортске арбитраже, Милан Мачван своје потраживање наплатио. Након тога, КК Партизан се обрато Спортском суду у Лозани (ЦАС) али је и у том поступку утврђена обавеза КК Партизан да Милану Мачвану исплати главни дуг, камату и трошкове поступка и утврдио одговорност за неиспуњење обавеза. Дакле, неистинита је тврдња да је овај суд утврдио да је КК Партизан у праву и да је клуб добио спор и да нема никакве обавезе према Милану Мачвану како се то наводи у обраћању г. Мијаиловића", пише у одговору адвоката.
"Утисак је да је ово обраћање имало за циљ да дискредитује Милана Мачвана као јавну личност, узорног спортисту који искрено и одано воли свој клуб КК Партизан и да изазове стварање анимозитета међу пријатељима и навијачима клуба према њему. Истовремено желим да позовем руководство КК Партизан да по основу раније потписаних уговора о професионалном ангажовању играча и на све исплате које су Милану Мачвану извршене, обрачуна и плати одговарајуће порезе и доприносе у корист надлежних фондова РС јер само на тај начин међусобни односи клуба и бившег играча могу бити доведени у оквире законитог пословања", закључак је саопштења.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.