Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 09:49

Орландо меџик повукао дрес Шакила О'Нила

НБА франшиза Орландо меџик су на специјалној церемонији повукли дрес Шакила О'Нила са бројем 32 из употребе и подигли га у сводове "Киа центра". О'Нил је први играч у историји те франшизе ком је причињена таква част.
После Лос Анђелес лејкерса, Мајами >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << хита, дошао је ред да се Шакил О'Нил појави на још једној церемонији повлачења дреса, у оној у којој је поникао.
Шакил О'Нил је као први пик 1992. године дошао у Орландо, франшизу основану тек 1989. године и одмах је постао прва звезда тима.
Екипу Меџика је уз Пенија Хардавеја, Ника Андерсона, Дениса Скота, Хораса Грента и остале довео до великог НБА финала 1995. године у ком су поражени од Хјустон рокетса. Прешао је у Лејкерсе 1996. године као слободан агент.
"Знате, има она стара изрека: 'Никада не заборавите одакле сте дошли'. Моја професионална каријера је почела овде. Већи део живота живео сам овде. Људи су били гостољубиви. Никада нисам мислио да ће овај дан доћи", рекао је О'Нил током церемоније којој су сем чланова породице присуствовали и бивши саиграчи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.