Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 00:20

Магија Дијаза за минималан тријумф Реала у Лајпцигу

Фудбалери Реал Мадрида савладали су Лајпциг на гостовању резултатом 1:0 у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.
Држао се Лајпциг добро током читавог тока меча. Имали су и иницијативу у одређеним моментима. Били су стрпљиви, тражили рупе у одбрани >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Реала, организовано се бранили. Промашивао је Шешко, претио Олмо, дириговао Симонс. Узалуд.

Играо се 49. минут кад је Брахим Дијаз примио лопту близу десне аут-линије. Један лажњак телом, па слалом поред збуњених и неодулчних везиста Лајпцига, а онда неодбрањив ударац у горњи десни угао Гулашијевог гола. 
Тренутак инспирације вредан победе.
Поново је Реал био неубедљив и поново је на један миг Карла Анчелотија подигао ниво игре таман колико је потребно за миран лет у Мадрид. Играли су Мадриђани на контре, које су под вођством италијанског стручњака довели до савршенства, не обазирући се на статус фаворита. Поново им је такав приступ донео резултат.
Лајпциг је боље започео меч и већ у другом минуту им је поништен погодак након дискутабилног офсајда у ком се нашао Шешко. Имао је словеначки репрезентативац само минут касније одличну шансу, али се испречио маестрални Луњин.

Управо је голман Реала уз Дијаза био најзаслужнији за тријумф "краљевског клуба". Забележио је неколико сјајних интервенција, истакавши се највише у ситуацијама у којима је остајао очи у очи са Шешком.
Утакмица је играна у веома брзом ритму у ком су обе екипе имале периоде теренске иницијативе, међутим велике шансе и голови су изостали. Осим гола Дијаза, Реал је направио још само две велике шансе, али су Винисијус и Родриго били непрецизни пред Гулашијевим голом.
Лајпциг је нарочито након примљеног поготка покушавао да дође до гола, али је одбрана Реала предвођена Луњином успела да учини Дијазову чаролију јединим голом на мечу.
Реал је још једном показао колико се добро сналази у утакмицама нокаут фазе Лиге шампиона, а фудбалерима Лајпцига остаје нада да уз сличан наступ, поткрепљен бољом реализацијом могу до изненађења у Мадриду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.