Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 00:12

Манчестер сити на корак од четвртфинала Лиге шампиона

Фудбалери Манчестер ситија савладали су Копенхаген 3:1 у првом од два дуела у оквиру осмине финала Лиге шампиона.
Манчестер сити је још једном потврдио да је у овом тренутку најбољи тим у Европи. Домининатно је завршио дуел на "Паркену" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Данској.

Сити је успео да упише 21. утакмицу у низу без пораза у Лиги шампиона, а поред тога из трећег покушаја је савладао Копенхаген као гостујући тим.
Недостатак такмичарског ритма био је приметан у игри Копенхагена. Прошло је 63 дана од када су играчи данског тима одиграли последњи дуел пре меча против Ситија у Лиги шампиона.
Сити је до вођства стигао у 11. минуту меча. Офанзива се исплатила када је Фил Фоден додао лопту до Кевина де Брујнеа који је са десне стране унутар шеснаестерца погодио супротан угао и савладао голмана Копенхагена.
Лепота фудбала оличена је у акцији Фоден - Де Брујне. Несметан проток лопте и сјајан ударац у небрањиви део гола.
Ипак, и најбољим тимовима се догађају грешке. Изузетно несмотрен потез голмана Манчестер ситија који је практично додао лопту до Магнуса Матсона је искоришћен је у 34. минуту. Везни играч Копенхагена је матирао Бразилца прецизним ударцем са двадестак метара.

Међутим, Сити је наставио с нападачким системом игре и у финишу првог полувремена стигао до новог вођства. У главној улози био је Бернардо Силва који је кретњом пореметио противничке дефанзивце, а притом сјајно испратио додавање Кевина де Брујнеа и на крају ефикасно окончао акцију с десне стране унутар шеснаестерца лаганим пласманом лопте.
Коначан резултат поставио је Фил Фоден у 92. минуту, који је током целог меча био један од најбољих играча Ситија. Везни играч је одлично пратио асистенцију Де Брујнеа и довео "грађане" на корак од четвртфинала Лиге шампиона.
У другој утакмици вечери Реал Мадрид је био бољи на гостовању од Лајпцига.
Реванш меч између Манчестер ситија и Копенхагена играће се 6. марта у Енглеској.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.