Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 11:05

Кошаркашице Србије након пласмана у Париз: Завршиле смо тамо где и треба да будемо

Кошаркашица Србије Анђела Дугалић истиче да је веома срећна због пласмана на Олимпијске игре у Паризу. Саша Чађо наглашава да да је селекција Србије завршила тамо где и треба да буде, док Ивон Андерсон каже да су кошаркашице доказале да су сазидане од чврстог материјала. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Кошаркашице Србије су освојиле треће место на квалификационом турниру у Белему и избориле су пласман на Олимпијске игре у Паризу које ће бити одржане од 27. јула до 11. августа.
Поред Србије на Играма у Паризу наступиће и Француска, Сједињене Америчке Државе, Кина, Порторико, Белгија, Нигерија, Аустралија, Немачка, Јапан, Шпанија и Канада.
Ово ће бити трећи узастопни наступ кошаркашица Србије на Олимпијским играма. Србија је 2016. у Рио де Жанеиру освојила бронзану медаљу, док је у Токију 2021. заузела четврту позицију.
Дугалић: Не могу да опишем колико сам срећна Селекција Србије је поражена од Аустралије резултатом 75:73 у последњем колу квалификационог турнира, али је званично обезбедила пласман на Олимпијске игре након што је Немачка савладала Бразил и оставила га на дну табеле.
"Резултат последње утакмице није био онакав какав смо хтеле, али хвала богу Немачка је победила и идемо у Париз. Не могу да опишем колико сам срећна. Благословена сам што сам у овом тиму са мојим саиграчицама, које су ми као праве сестре", изјавила је Анђела Дугалић за сајт Кошаркашког савеза Србије.
Каже да у Бразилу није ишло баш онако како су српске кошаркашице очекивале, али да у спорту некада мора да се иде и тежим путем.
Чађо: На крају смо завршиле тамо где и треба да будемо "Мислим да смо имале и среће и да смо на крају завршиле тамо где и треба да будемо", истакла је једна од најискуснијих кошаркашица Србије Саша Чађо.
Сјајна Ивон Андерсон наглашава да су кошаркашице Србије доказале да су сазидане од чврстог материјала.
"Ова генерација има своју причу и исписује је сваки пут изнова, новом борбом. Сваки пут будемо све боље. Игре су велика ствар и велика част и то је нешто што сам имала на уму и у срцу. Тај исти жар сам видела и код саиграчица и то је управо разлог зашто смо на крају успеле да се квалификујемо у Париз", рекла је Андерсон.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.