Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 07:31

Кошаркашице Србије обезбедиле визу за Олимпијске игре и поред пораза од Аустралије

Женска кошаркашка репрезентација Србије обезбедила је пласман на Олимпијске игре у Паризу, након што је у последњем мечу квалификационог турнира у Белему Немачка савладала Бразил резултатом 73:71.
Селекција Србије је поражена од Аустралије резултатом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 75:73 у последњем колу квалификационог турнира у бразилском Белему, али је званично обезбедила пласман на Олимпијске игре након што је Немачка савладала Бразил и оставила га на дну табеле.
Испоставило се да је тријумф над Бразилом у другом колу и скор 1-2 српским кошаркашицама довољан за олимпијску визу.
Аустралија је прва са максималних 3-0, Немачка је друга са учинком 2-1, док је Бразил последњи са три пораза и једини из групе неће играти у Паризу.
Кошаркашице Србије освојиле су бронзану медаљу на Олимпијским играма у Рију 2016, а пре три године у Токију биле су четврте.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.