Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 00:00

"Слонови" владају Африком - Обала Слоноваче освојила Куп афричких нација

Фудбалери Обале Слоноваче освојили су Куп афричких нација на домаћем терену победом у финалу над Нигеријом резултатом 2:1.
Обала Слоноваче је победом у Абиџану дошла до своје треће титуле шампиона Африке, колико их има и Нигерија.
"Слонови" су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << боље започели меч, ношени подршком око 60.000 домаћих навијача и у првих пола сата имали су теренску иницијативу која се испољила кроз неколико удараца ка голу противника.
Међутим, упркос подређеном положају, Нигерија је била та која је дошла до вођства. Након једног корнера у 38. минуту и недовољно добре интервенције одбране домаће екипе, капитен "зелених орлова" Вилијам Труст-Еконг надскочио је Сержа Оријеа и одличним ударцем главом довео своју репрезентацију у вођство.
У другом полувремену изабраници Емерса Фајеа наставили су са притиском, створивши неколико добрих прилика. Једна од тих шанси искоришћена је у 62. минуту када је Френк Кеси на другој стативи сачекао центаршут Симона Адингре и главом поравнао резултат.
Након тога су обе екипе направиле по неколико изгледних шанси, али ниједна није претворена у гол, све до 81. минута. Адингра је пробио по левом боку и центрирао на петерац где се одлично снашао Себастијан Алер и донео преокрет Обали Слоноваче.
Покушали су Нигеријци до краја да изједначе, али нису успели да направе озбиљнију прилику, упркос значајној надокнади времена.
Обала Слоноваче је до овог сусрета играла у четири финала Афричког купа нација и сва четири су завршена резултатом 0:0.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.