Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 13:46

Кошаркашице Србије против Аустралије за сигуран пласман на Олимпијске игре (21.00, РТС1)

Кошаркашице Србије од 21.00 час у бразилском Белему играју против Аустралије последњи меч квалификација за Олимпијске игре. Директан пренос меча је на Првом програму РТС-а.
Изабранице Марине Маљковић за сада имају победу и пораз, а предстојећи дуел >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << прилика је да се без калкулација обезбеди олимпијска виза.
После тешког пораза од Немачке 74:66 у првом колу, кошаркашице Србије успеле су да савладају екипу Бразила 72:65 и тако се врате у борбу за пласман у Париз.
Аустралијанке имају два тријумфа, прве су у групи и већ су овериле визу за Олимпијске игре. Србија и Немачка су сада на скору 1-1, док је Бразил уписао два пораза.
Победа над Аустралијом кошаркашицама гарантује олимпијску визу, али се може десити да не буде неопходна.
У случају да изгубе, кошаркашице Србије ће навијати да Немачка победи Бразил јер ће домаћа селекција тако остати без победе и са три пораза, па би Србија са скором 1-2 отишла на Олимпијске игре.
Математику компликује сценарио у којем би Србија изгубила од Аустралије, а Бразил победио Немачку. Тада би три екипе (Србија, Бразил и Немачка) имале скор 1-2 и о путницима за Париз одлучивала би кош разлика у међусобним дуелима те три селекције.
Аустралија и Србија последња два пута састале су се пре две године, а скор из тих сусрета је 1-1.
Кошаркашице истичу да ће утакмица против Аустралије бити тешка, али се надају позитивном резултату.
"Већ смо играли против Аустралије, знали смо да ће и ова утакмица бити јако захтевна физички. Припремићемо се, видећемо како ће све изгледати, надам се да ћемо победити", рекла је Драгана Станковић.
У другом мечу, Бразил и Немачка састају се у поноћ по средњоевропском времену.
Табела:
1. Аустралија 2-0
2. Немачка 1-1
3. Србија 1-1
4. Бразил 0-2

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.