Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 11:33

Мицић после дебија: Дошао сам у НБА да се докажем, нисам очекивао овакву партију

Кошаркаш Шарлота и српски репрезентативац Василије Мицић изјавио је да је срећан због дебија за Шарлот и истакао да жели да се на терену докаже у НБА лиги, преносе амерички медији.
Он је на дебију за Шарлот на мечу против Мемфиса (115:106) постигао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 18 поена и имао је девет асистенција, један скок и три изгубљене лопте.
Српски кошаркаш је на терену провео нешто више од 26 минута.
"Не знам шта да кажем осим тога да сам срећан, искрено нисао очекивао да играм овако много. Знам шта се догодило у претходна два дана, али то ми је дало само новог елана. Нисам очекивао да ћу имати овако добру партију, али на крају смо победили. Мислим да су сви на терену имали добру енергију", изјавио је Мицић на конференцији за медије.
Мицић је истакао да му је циљ у НБА лиги да се докаже на терену.
"У НБА нисам дошао само да будем члан неког тима, већ да се докажем на терену. То ће остати мој циљ све док имам прилике да играм у НБА лиги. Сва искуства која сам стекао у Оклахоми била су ми стварно корисна. Наравно да није било лако управљати минутима на терену. Покушавам да останем спреман и у форми, тако ћу и наставити. Срећан сам што су људи у овом клубу схватили да имам тај потенцијал. На мени је да покажем да сам у стању да играм на овом нивоу", рекао је српски кошаркаш.
Мицић је подсетио да је у НБА лигу стигао током прошлог лета.
"Ово ми је прво НБА искуство, тако да не могу да будем сигуран шта ми је улога, али тражим то, улогу која може да буде корисна и за мене и за тим. Мислим да ова група играча, пре свега прва петорка, има ту добру енергију. Надам се да ће тако остати и да ћемо после тога направити нешто лепо", истакао је Мицић. Шарлот се тренутно налази на 13. месту на табели Источне конференције НБА лиге са скором 11-41.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.