Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 10:27

Станковић: Против Аустралије ће бити захтевна утакмица, Андерсон: Будите уз нас

Кошаркашица Србије Драгана Станковић изјавила је да је задовољна победом против Бразила и додала да се нада тријумфу против Аустралије у мечу последњег, трећег кола квалификација за Олимпијске игре у Паризу.
Кошаркашице Србије су у Белему победиле >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Бразил резултатом 72:65 у мечу другог кола квалификација за ОИ у Паризу, док је Аустралија надиграла Немачку 85:52.
"Утакмица је била врло тешка, пред много публике, било је задовољство играти овде. После прве утакмице у којој смо биле лоше, пробудиле смо се и дале све од себе. Било је јако тешко, али имале смо бољу енергију и зато смо добиле утакмицу", изјавила је Драгана Станковић, преноси званични сајт КСС.
Србија ће од 21 сат играти против Аустралије, које се налазе на првом месту на табели са четири бода, а ова селекција је обезбедила пласман на Олимпијске игре. Немачка и Србија имају по три бода, док је Бразил последњи са два. Пласман на ОИ избориће три првопласиране селекције из групе.
"Већ смо играли против Аустралије, знали смо да ће и ова утакмица бити јако захтевна физички. Припремићемо се, видећемо како ће све изгледати, надам се да ћемо победити", додала је Драгана Станковић.
Андерсон: Одморићемо се, сакупити енергију и борити се Кошаркашица Србије Ивон Андерсон је истакла да је срећна због победе против Бразила.
"Утакмица је била јако тешка, пред пуном двораном, која је бодрила свој тим и срећна сам што смо победиле. Очекује нас меч против Аустралије, која се већ пласирала на ОИ, ми остали се боримо за то. Одморићемо се, сакупити енергију и борити се. Будите уз нас, даћемо максимум", изјавила је Андерсон.
У другом мечу трећег кола играће Бразил и Немачка, а овај дуел ће почети у поноћ по централноевропском времену.
У случају пораза Србије, постоје калкулације одласка наше репрезентације у зависности од дуела Бразила и Немачке.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.