Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 00:41

Дончић за три четвртине "завршио посао" са Оклахомом, рекордно вече Даласа

Кошаркаши Далас маверикса савладали су Оклахома сити тандере на домaћем терену 146:111. Лука Дончић је завршио меч са 32 поена, осам скокова и девет асистенција.
Попут Зевса, Дончић је господарио "грмљавином". Бледа партија Оклахоме на гостујућем терену. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Далас је свакако кренуо силовито на Лукиним леђима, који је у првој деоници убацио 18 поена, од чега три тројке  уз алеј-уп асистенције. Његова "вртешка" против Лугуенца Дорта биће на топ листама најлепших потеза. 
Далас је убацио 47 поена у првој деоници, што је рекорд франшизе из Тексаса
Тандери су у једином налету на мечу успели да се врате са минус 22 на заостатак од пет поена и даље се није могло. Маверикси су дизали ниво игре и стигли до врло убедљиве победе.
Лука Дончић је завршио са 32 поена, осам скокова и девет асистенција. Последњи кош на мечу му је био на минут и по до краја треће деонице, у последњој није фактички ни играо. Кајри Ирвинг га је пратио са 28 поена и осам асистенција. Новајлије Данијел Гафорд са 19 поена и девет скокова и Пи Џеј Вашингтон са 14 поена су имали леп деби. 
Гилџес-Александер је са 25 поена, шест скокова и пет асистенција је био најрасположенији код гостију. Алексеј Покушевски је на паркету провео пет минута без учинка.
Маверикси остају код куће и дочекују Вашингтон. Оклахома се враћа на домаћи терен, долази им Сакраменто. Далас јеосми са 30-23, док је Оклахома остала на другој позицији са 35-17.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.