Izvor: RTS, 10.Feb.2024, 14:31

Терзић: Мерило нашег рада је континуитет добрих резултата, наставићемо да будемо најбољи у свему

Генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда, Звездан Терзић рекао је на редовној Скупштини клуба да ће Звезда наставити да буде најбоља у свему јер је то обавеза, као и да је сигуран да ће клуб поново бити шампион Србије.
На шестој Скупштини >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << клуба, генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић је истакао да ће фудбалски клуб бити предводник целог спортског друштва.

"Резултатима у претходних 10 година показали смо да смо свесни шта је Црвена звезда, највећи клуб на овим просторима, свесни смо какву емоцију она изазива и каква су очекивања и изазови пред нама. Наставићемо да будемо најбољи у свему. То је наша обавеза", рекао је Терзић.
Први човек црвено-белих је навео даје Звезда највећи клуб на овим просторима, и истакао да су навијачи, као и сви у клубу, гладни и жељни нових успеха, а то су дупла круна и Лига шампиона.
"Највеће мерило нашег рада је континуитет добрих резултата које Звезда као клуб има. Оно у шта сам сигуран је да ће Црвена звезда и ове сезоне бити шампион, што ће бити осма титула у последњих 10 година, од чега седма у низу, чиме ћемо поставити рекорд српског фудбала по броју освојених првенстава заредом. Сигуран сам у то и да ћемо наредне сезоне играти групну фазу Лиге шампиона или Лиге Европе, што ће бити осма година заредом да то чинимо, али наглашавам да ћемо тим формирати према захтевима Лиге шампиона. Звезда ће направити костур тима за Лигу шампиона и припремати се за најелитније клупско такмичење на свету, које смо и ове сезоне играли", нагласио је Терзић.
Терзићев финансијски извештај и приходи клуба Терзић је говорио и о финансијском пословању Црвене звезде.
"У 2023. години смо остварили приход од преко 60 милиона евра, позитивно ћемо завршити годину уз профит који ћемо објавити када наше службе заврше сва књижења и обрачуне. Направили смо од Црвене звезде систем који је самоодржив, пре свега захваљујући константном развоју и храбрим инвестицијама. Имамо велику тржишну вредност у играчима која се повећала после наступа у Лиги шампиона. Наш велики капитал је и Уефа коефицијент који смо зарадили резултатима на терену. Ризик који смо до сада преузимали се исплатио", додао је Терзић. 
Генерални директор клуба је истакао да је дуг Црвене звезде у овом тренутку далеко испод нивоа годишњег прихода. 
"Буџет Звезде је већи осам пута у односу на 2014. годину кад смо дошли у клуб. Од тада па до данас, клуб је генерисао 227 милиона евра прихода само од Уефа бонуса и трансфера играча, од чега 114 милиона евра од Уефе и 113 милиона евра од трансфера играча. Одговоран смо и успешан клуб, велики новац смо унели у Србију. Од тада па до данас, држави смо у буџет уплатили 34 милиона евра на име пореза. Приход од свих домаћих спонзора, донација и ТВ права у Србији је мањи од износа плаћеног пореза", рекао је између осталог Терзић током говора на Скупштини клуба.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.