Izvor: RTS, 08.Feb.2024, 19:29

Џајић: Уефин конгрес у Београду привилегија за све нас који радимо у српском фудбалу

Председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић изјавио је у Паризу да је част и привилегија да Београд 2025. године буде домаћин Конгреса Европске фудбалске уније.
На Конгресу Уефа, који је одржан у Паризу, усвојена је одлука Извршног комитета >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да Београд и ФСС буду организатори наредног састанка највишег тела Европске фудбалске уније, који ће бити одржан трећег априла наредне године.

Џајић није крио задовољство због поверења, које је указано Србији од стране Уефе на челу са Александером Чеферином.
"Одлука Уефе да домаћинство наредног Конгреса додели нашој организацији, за све нас који радимо у српском фудбалу мора да буде част и привилегија, али пре свега огромна одговорност и обавеза да докажемо да смо достојни указаног поверења. Београд је препознат као динамичан град са богатом фудбалском традицијом и способношћу да организује један од најзначајнијих догађаја у европском фудбалу", рекао је Џајић по завршетку седнице, преноси званични сајт ФСС.
Џајић је додао да Србија има довољно времена да се припреми за домаћинство.
"Имамо сасвим довољно времена да се припремимо за овај велики изазов и сигуран сам да ћемо бити на висини задатка. Конгрес у Београду је важан корак у даљем јачању веза између ФСС и Уефе, као и прилика да разменимо искуства и идеје са колегама из других земаља", рекао је Џајић.
Нагласио је да одлука Уефе долази у најбољем могућем тренутку, када се репрезентација Србије припрема за наступ на Европском првенству у Немачкој и када српски фудбал бележи значајан напредак у различитим сегментима, пре свега на плану развоја инфраструктуре.
Чеферин је на Конгресу Уефе рекао да се Југославија никада није осећала европскије, него када је Црвена звезда освојила Куп европских шампиона 1991. године.
"Чути такве речи од председника Уефе на једном оваквом скупу заиста те чини поносним и привилегованим. То су били успеси српског фудбала и наравно да остаје огромна жал што 1992. године нисмо добили шансу да на терену покажемо оно што смо заслужили кроз квалификације на путу ка Шведској. Драго ми је што се Уефе сетила да минутом ћутања ода почаст људима који су преминули између два Конгреса и што смо на тај начин имали прилику још једном да се опростимо оде великих имена европског фудбала, али и од двојице наших људи чија су имена била исписана на великом екрану, Мустафе Хасанагића и Велимира Ђорђевића", истакао је Џајић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.