Izvor: RTS, 08.Feb.2024, 09:04

Маша Јанковић за РТС: Знамо шта треба да учинимо да бисмо се квалификовале за Париз

Репрезентативка Србије Маша Јанковић, изјавила је за РТС пред почетак квалификационог турнира за Олимпијске игре у Бразилу да екипа зна шта треба да уради да би се домогла пласмана на Олимпијске игре, али и да је први дуел против Немачке важан и да може доста да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << значи екипи.
Кошаркашице Србије у Бразилу од 21 час против Немачке играју први меч квалификација за пласман на Олимпијске игре у Паризу.
"Очекује нас захтеван и тежак турнир јер играмо против екипа које су физички доминантне. Имале смо кратак период да се спремимо, али знамо који су наши задаци и циљеви које треба да испунимо да бисмо се квалификовале за Париз", почела је репрезентативка Србије.
Пласман на Олимпијске игре обезбедиће по три најбоље селекције из сваке групе.
"Имале смо само пар тренинга где смо биле окмплетне, ипак са енергијом и жељом ћемо то надокнадити. Улазимо максимално озбиљне у сваку утакмицу са циљем да одрадимо задатке које нам је селекторка задала", рекла је Маша Јанковић.
Оцењује да екипи није било лако да се припреми за услове у Бразилу.
"По самом доласку суочиле смо се са температурном разликом, јер је овде тренурно лето. Требало нам је пар дана да се прилагодимо и навикнемо, али са друге стране, организатори су се трудили да нам све обезбеде и олакшају боравак овде", истакла је репрезентативка Србије.
Први ривал изабраницама Марине Маљковић је селекција Немачке, са којом су се кошаркашице већ сусреле на Евробаскету.
"Састави у обе екипе се разликују у односу на прошло лето. Немачка је појачана игром сестри Сабали које су доста важне за њихов концепт игре. Ипак, остале кошаркашице су нам познате од прошлог Европског првенства па ће имати додатну мотивацију јер су изгубиле тај дуел од нас. Ми знамо колико нам је важна прва утакмица и колико та победа може да нам значи", закључила је кошаркашица Србије.
Србија у Белему игра против домаћина Бразила, Немачке и Аустралије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.