Izvor: RTS, 08.Feb.2024, 09:01

Кошаркашице Србије против Немачке започињу борбу за Олимпијске игре

Кошаркашице Србије у Бразилу од 21 час против Немачке играју први меч квалификација за Олимпијске игре у Паризу.
Пред изабраницама Марине Маљковић је нови изазов, четвртопласиране у Токију покушаће да изборе треће учешће на Играма у низу. Србија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Белему игра против домаћина Бразила, Немачке и Аустралије.
На Олимпијским играма такмичиће се 12 репрезентација, а оне учешће обезбеђују кроз четири квалификациона турнира. Турнири су организовани у Кини, Мађарској, Белгији и поменутом Бразилу.
У Белему ће Србију предтављати: Ивон Андерсон, Мина Ђорђевић, Катарина Зец, Маша Јанковић, Невена Јовановић, Александра Катанић, Ивана Катанић, Тина Крајишник, Невена Росић, Кристина Топузовић, Саша Чађо, Јована Ногић, Ивана Раца, Драгана Станковић и Анђела Дугалић.
Пласман на Олимпијске игре обезбедиће по три најбоље селекције из сваке групе.
После дуела са Немачком, Србију очекују два дана паузе, па потом утакмице са Бразилом у поноћ између суботе и недеље, а онда и меч са Аустралијом у недељу од 21 сат.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.