Izvor: RTS, 07.Feb.2024, 22:14

Нигерија први финалиста Купа афричких нација

Фудбалери Нигерије савладали су после бољег извођења једанаестераца 4:2 Јужну Африку у полуфиналу Купа афричких нација
Прво полувреме протекло је без конкретнихузбуђења, једину значајнију прилику имала је Јужна Африка, и то преко Макгопе чији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је ударац успео да заустави Нвабили.
Други период донео је доста више узбуђења. 
Нигерија је преузела већу теренску иницијативу, а такав приступ омогућио је екипи да искористи велику грешку Мвале који је скривио пенал у 64. минуту. Три минута касније, сигуран са беле тачке био је Вилијам Трост-Еконг који је донео предност зеленима.
Јужна Африка је после примељеног гола кренула на све или ништа, али њихови напади нису били довољно опасни по гол Нигерије.
У финишу утакмице уследио је мало је рећи хаос на терену. У 85. минуту Виктор Осимен дуплирао је предност својој репрезентацији, ипак, после ВАР анализе његов погодак поништен је због прекршаја током акције.
Већ у 88. минуту, судија је досудио пенал за Јужну Африку, а изједначење свом тиму донео је Тебохо Мокоена.
У продужецима Нигерија је имала теренску иницијативу, али није могла до гола ривала, па се ушло у пенале, у којима су зелени били концентрисанији, па у финалу чекају бољег из дуела Обале Слоноваче и Демократске Републике Конго

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.