Izvor: RTS, 07.Feb.2024, 15:03

Обрадовић: Морамо да учинимо све како бисмо добили утакмицу против Бајерна

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да његов тим мора да учини све како би победио Бајерн у 26. колу Евролиге.
Кошаркаши Партизана ће 8. фебруара од 20.30 у "Штарк арени" дочекати Бајерн.

"Битна утакмица, као и свака до краја >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сезоне, ако желимо да останемо конкурентни у Евролиги са циљем који смо имали пре почетка. Зато треба да учинимо све како бисмо добили утакмицу против Бајерна. Бајерн је веома добра екипа, тренутно друга најбоља скакачка у нападу, трећи су по дефанзивном и одатле све почиње", рекао је Обрадовић. 
Стратег црно-белих је истакао да кошаркаши Бајерна имају и добар шут за три поена.
"Негде су на 40 одсто тимски. Све утакмице које је Бајерн добио, екипа је била на тим процентима. Убацили су 12 шутева у просеку за три када су добијали, а када су губили били су на седам, осам. Водили смо рачуна о томе док смо припремали утакмицу и урадићемо све како бисмо их свели на те просеке који су били такви када су губили мечеве", додао је тренер Партизана.
Обрадовић је навео да очекује да кошаркаши Партизана одиграју агресивно против Бајерна.
"Волео бих да играмо утакмицу, какву смо великим делом играли у Болоњи. Са великом жељом, борбеношћу... Имали смо утакмицу коју смо могли лако да добијемо, али смо је неким грешкама изгубили. Да нема тих грешака, да борбеност буде на нивоу као већим делом у Болоњи. Ништа специјално не би требало да се уради, само да се вратимо начину игре како смо играли... Агресивно и да постоји та огромна жеља која је веома битан фактор", истакао је Обрадовић.
Тренер Партизана је додао да Урош Трифуновић неће играти против Бајерна.
"Он не тренира. Нисмо желели да ризикујемо. Желели смо да урадимо сва испитивања како бисмо утврдили шта је узрок онога што му се десило. Оно што знам је да је све у реду и да ће Трифуновић вероватно после утакмице са Бајерном да се врати тренинзима", рекао је Обрадовић.
Обрадовић се још једном осврнуо на меч са Сплитом у регионалној АБА лиги, који су црно-бели изгубили резултатом 74:67.
"Одиграли смо веома лошу утакмицу против Сплита. То не умањује начин на који је Сплит играо, изузетно паметно, стрпљиво и борбено, зато су добили утакмицу. Када се прича о квалитетима два тима, ту су неке ствари веома јасне. То је кошарка и показало се још једном да су жеља и мотивација пресудни у спорту. Ми смо одиграли изузетно слабу утакмицу, шутирали за три 4/31, било је и доста отворених шутева. То је нека утакмица, која је показала све неке најгоре могуће ствари које могу да се десе једном тиму као што је наш. Велико разочарање, надам се најискреније да се то више никада неће поновити", закључио је Обрадовић.
Партизан се налази на 11. месту на табели Евролиге са 12 победа и 13 пораза, док је Бајерн на 15. позицији са скором 10/15.
Бајерн је у осмом колу Евролиге у новембру прошле године на свом терену победио Партизан резултатом 94:85.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.