Izvor: RTS, 07.Feb.2024, 10:08

Вучевић за РТС: Остварење сна би било да одем на Олимпијске игре

Кошаркаши Чикага победили су екипу Минесоте након продужетка 129:123. Никола Вучевић постигао је 26 поена, а уз то уписао је шест скокова и две асистенције.
Минесота је поразом од Чикага доспела до истог скора као и Денвер на Западу. Тимбервулвси и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Нагетси имају по 35 победа и 16 пораза у досадашњем делу НБА лиге. Булси играју променљиво, а тренутно заузимају девето место у Источној конференцији уз 24 тријумфа и 27 пораза.

Кошаркаш Чикага Никола Вучевић истакао је у разговору за РТС да је његов тим уписао веома важну победу за наставак лигашког дела такмичења.
"Важна победа против екипе која је међу најбољима у лиги ове сезоне, играју одлично. И поготово што смо се вратили, губили смо 20 разлике у првом полувремену и успели смо да се вратимо, преокренемо и дођемо до веома битне победе", навео је Вучевић.
Чикаго је преокренуо резултат, у неколико наврата током утакмице Минесота је имала 20 и више поена предности.
"Знали смо да можемо да одиграмо много боље. Они су стварно играли добро, погађали су доста шутева, чак неких тешких. Ми смо знали да можемо боље да одиграмо, да имамо више енергије, мало чвршће у одбрани и паметније у нападу. И то смо, мислим, урадили", истакао је центар Чикага.
Вучевић је у разговору за РТС навео да Чикаго има добре играче и сматра да тим може да пружи бољу игру.
"Као играч увек размишљам само о својим саиграчима, како можемо да будемо још бољи. Мислим да имамо стварно добрих играча и довољно талентованих да играмо још боље, да правимо бољи резултат. А ово друго што се дешава, то већ није на нама, то је на руководству екипе", нагласио је Вучевић.
Кошаркашка репрезентација Црне Горе играће у Риги, у групи Б, против Бразила и Камеруна у квалификацијама за Олимпијске игре које су на програму од 2. до 7. јула 2024. године.
"Остварење сна би било да одем на Олимпијске игре. За нашу репрезентацију би то био невероватан успех. Прво, наравно, фокус је на сезону и да то све прође како треба", закључио је Никола Вучевић у разговору за РТС.
Чикаго булси се надају да ће ове године ићи директно у плеј-оф НБА лиге, ако буду међу шест најбољих екипа у лигашком делу Источне конференције. Наредне четири утакмице Булси играју на гостујућим теренима у Мемфису, Орланду, Атланти и Кливленду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.