Izvor: RTS, 06.Feb.2024, 20:11

Монеке: Најтеже утакмице у Евролиги су у Арени против српских клубова

Кошаркаш Басконије Чима Монеке рекао је да су најтеже утакмице у Евролиги мечеви у Арени против српских клубова, Црвене звезде и Партизана, као и да сматра да је Василис Спанулис најбољи кошаркаш Евролиге свих времена.
"У Арени је дефинитивно најтежа >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << утакмица за играње, мада још нисам играо против Партизана, али немам дилему да су тамо најтеже утакмице у Евролиги. Морам само да додам да је атмосфера у Тел Авиву у плеј-офу прошле сезоне против Макабија заиста била посебна", рекао је Нигеријац гостујући у подкасту кошаркашког портала Хупс хајп.

Монеке је рекао да је за њега Василис Спанулис најбољи кошаркаш Евролиге свих времена.
Спанулис је играјући за Панатинаикос и Олимпијакос освојио три Евролиге, а још неколико утакмица ће бити најбољи стрелац такмичења у историји.
Спанулис је постигао 4.445 поена, а кошаркаш Монака, некадашњи Монекеов саиграч Мајк Џејмс, је тренутно други са 4.406 и питање је утакмице кад ће га престићи.
"Џејмсу недостаје трофеј да би био најбољи свих времена. Ове сезоне очекујем да Џејмс буде МВП регуларног тока Евролиге. За мене је најбољи кошаркаш Евролиге свих времена ипак Василис Спанулис", додао је Монеке.
Нигеријац је између осталог истакао и да много воли да гледа Панатинаикос ове сезоне и да изузетно цени Матијаса Лесора који по његовом мишљењу мора да буде уврштен у идеалну петорку регуларног тока Евролиге.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.