Izvor: RTS, 06.Feb.2024, 09:44

Филаделфија без Ембида лак плен за Дончићев Далас, Рајаковићеви Репторси пониру

Кошаркаши Далас маверикса славили 118:102 у Филаделфији против Сиксерса.
Одсуство Џоел Ембида због операције менискуса ставило је Филаделфију у огромне проблеме. Тим мора да се сналази током дужег периода како зна и уме како би се одржао на пристојном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << плеј-оф месту.
Лука Дончић и Далас маверикси су искористили прилику и оствратили победу у гостима. Пресудило је врхунско дурго полувреме Мавса у ком су потпуно преузели контролу над утакмицом, окончавши је са двоцифреном предношћу.
За промену, Дончић је имао не толико импозантне бројке, пошто су Кајри Ирвинг са 23 и Џош Грин са 20 поена преузели примат. Словенац је стао на 19 поена (6/15 из игре) и осам скокова.
Кели Убре је био најрасположенији код Филаделфије са 19 поена.
Филаделфија са шест пораза у претходних седам мечева је пала на пето место Истока. Далас је осми на Западу са 27-23.
Инграм незаустављив за Репторсе  Торонто репторси Дарка Рајаковића су дошли до седмог пораза у осам мечева. Бољи од њих били су Њу Орлеанс пеликанси 138:110.
Брендон Инграм је био изузетно инсипирисан код Пеликанса са 41 поеном, а имао је и секвенцу са пет тројки заредом. 
Грејди Дик је са 22 поена био најефикаснији код гостију из Канаде.
Резултати НБА лиге:
Шарлот - Лос Анђелес лејкерс 118:124
Кливленд Сакраменто 136:110
Филаделфија - Далас 102:118
Атланта - Лос Анђелес клиперс 144:149
Бруклин - Голден стејт 98:109
Њу Орлеанс - Торонто 138:100

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.