Izvor: RTS, 03.Feb.2024, 13:39

Одложен боксерски "меч века" између Фјурија и Усика

Боксерски меч за титулу апсолутног светског шампиона у тешкој категорији између Тајсона Фјурија и Олександра Усика биће одложен због посекотине изнад ока коју је задобио британски боксер током спаринга.
Дуел боксера био је планиран за 17. фебруар, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а требало је да се одржи у Ријаду у Саудијској Арабији. Нови датум меча биће објављен када се буде знао период који је потребан Фјурију за опоравак.

Фјури се извинио свом и Усиковом тиму, борцима који су требали да боксују пре њих, навијачима и организаторима у Саудијској Арабији.
"Апсолутно сам скрхан, јер сам се дуго припремао за ову борбу и био у одличном стању. Осећам се лоше због свих који су били укључени у овај догађај и марљиво ћу радити на новом датуму када око буде здраво", рекао је Фјури.
Британац има ВБЦ појац, а Усик је шампион у ВБА, ИБФ и ВБО категорији. Фјури је постао шампион тешке категорије 2015. године, након победе над Владимиром Kличком.
Победник ће бити први боксер који ће објединити све четири титуле и постаће први апсолутни шампион тешке категорије, после Ленокса Луиса 2000. године.
Квинсбери Промоушнс, промотерска организација је објавила да је Фјури задобио посекотину изнад десног ока на спарингу и да је та посекотина захтевала хитну медицинску помоћ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.