Izvor: RTS, 25.Jan.2024, 15:17

Трофеј МВП-ја АБА лиге носиће име Дејана Милојевића

Регионална АБА лига донела је одлуку да трофеј који се додељује најкориснијем играчу АБА лиге у лигашком делу такмичења понесе име "Дејан Милојевић".
АБА лига је саопштила да је једногласно донела одлуку да трофеј који се додељује најкориснијем >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << играчу регуларног дела такмичења од сезоне 2023/24 носи име по недавно преминулом кошаркашком тренеру Дејану Милојевићу.

Милојевић је преминуо 17. јануара у 47. години од последица срчаног удара.
Током играчке каријере наступао је за ФМП, подгоричку Будућност и Партизан са којим осваја две титуле националног првака.
У дресу Партизана, Милојевић је на утакмици Евролиге, 2. децембра 2004. године имао рекордни индекс корисности 55 против Олимпијакоса, 35 поена и 14 скокова. Три пута је био МВП регуларног дела сезоне у регионалној АБА лиги. 
У АБА лиги је такође остао запамћен као најефикаснији кошаркаш на утакмици,Партизан је против Будућности 3. јануара 2004. године предводио Милојевић са 59 поена.
Током играчке каријере наступао је за Валенсију и Галатасарај, а 2009. године поново је заиграо за београдске црно-беле где је и окончао каријеру.
Са репрезентацијом Југославије је 2001. године освојио златну медаљу на Европском првенству у Турској.
Тренерску каријеру, Милојевић је започео у Меги, коју је водио од 2012. до 2020. године. Био је главни тренер и у Будућности из Подгорице, а 2021. године био је помоћник Стиву Керу у екипи Голден Стејт вориорса.
Дејан Милојевић је у периоду од 2019. до 2021. године био асистент селектора Игора Кокошкова у кошаркашкој репрезентацији Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.