Izvor: RTS, 24.Jan.2024, 21:58

Француска против Шведске, Немачка на Данску у полуфиналу рукометног првенства Европе

Рукометаши Француске играће против Шведске, док ће други полуфинални пар на Европском првенству бити Данска и Немачка.
Главна фаза рукометног првенства Европе је завршена. Дилему ко ће у полуфинале из Прве групе разрешила је Француска савладавши >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Мађарску 35:32. Немачка и Хрватска су играле само за престиж, а победили су Хрвати резултатом 30:24.
Мађарској је за полуфинале била неопходна победа над Француском и тријумф Хрватске над Немачком, међутим Французи су победом донели Немцима пласман у полуфинале и пре последњег дуела у главној рунди.
Полуфиналне парове 16. издања континенталног шампионата чиниће Француска и Шведска, односно Данска и Немачка.

Французи и Швеђани су на претходном првенству такође били ривали у последњој утакмици пре финала, а тријумфална екипа била је Шведска која на овом првенству брани шампионску титулу.
Данска је такође на прошлом првенству играла полуфинале, али је била поражена од Шпанија, а потом је у мечу за треће место савладала Француску.
Највећи напредак направила је селекција Немачке која изборила завршницу такмичења, а на прошлом Европском првенству у коначном пласману била је седма.
Полуфинални мечеви и дуел за пето место биће одиграни 26. јануара у Ланксес арени у Келну.
Прва група:
1. Француска 10
2. Немачка 5 
3. Мађаска 4
4. Аустрија 4
5. Исланд 4
6. Хрватска 3
Друга група:
1. Данска 8
2. Шведска 6
3. Словенија 6
4. Португалија 5
5. Норвешка 4
6. Холандија 1
Полуфинале:
Француска - Шведска 17.45
Данска - Немачка 20.30
Утакмица за пето место:
Словенија - Мађарска 15.00
Коначни пласман - Србија на 19. месту Дуел за пето место на Европском првенству играће Словенија и Мађарска. Без обзира на исход меча, Словенци ће играти квалификације за Олимпијске игре, а Мађари су ту рунду обезбедили на прошлогодишњем Светском првенству.
Селекција Португалије је такође изборила клвафикације за Игре у Паризу, као и Хрватска којој је допринео пораз Аустрије од Исланда у последњем колу главне рунде турнира.
Репрезентација Србије такмичење је завршила са само једним бодом у прелиминарној рунди турнира освојеним након ремија са Исландом, а поразе је доживела од Мађарске и Црне Горе.
Коначни пласман:
1.
2. 
3. 
4.
5. Мађарска или Словенија;
6. Мађарска или Словенија;
7. Португалија;
8. Аустрија;
9. Норвешка;
10. Исланд;
11. Хрватска;
12. Холандија;
13. Шпанија;
14. Црна Гора;
15. Чешка;
16. Пољска;
17. Северна Македонија;
18. Грузија;
19. Србија;
20. Фарска Острва;
21. Швајцарска;
22. Румунија;
23. Грчка;
24. Босна и Херцеговина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.