Izvor: RTS, 23.Jan.2024, 19:06

Рукометаши Холандије у последњим секундама „украла“ бод Португалу и оставила га без шанси за полуфинале

Рукометаши Холандије и Португала одиграли су нерешено 33:33 у последњем, петом колу групе 2 Главне фазе Европског првенства. У врло изједначеном дуелу холанђани су до изједначења и јединог бода у групи дошли поготком Јорна Смитса у последњим секундама меча. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
У врло изједначеном надметању током већег дела меча Холандија је имала предност од неколико погодака али су Португалци у финишу успели да начине преокрет и уведу утакмицу у неизвесну завршницу.

На десетак секунди до краја водили су са једним голом предности а Последњи напад су имали Холанђани који су га преко Смитса реализовали за изједначење и поделу бодова.
Најефикаснији у тиму Португала били су Мартин Коста и Луис Фраде са по осам голова, док је на другој страни у тиму Холандије најбољи био Тен Валде који је постигао седам голова.
Холанђани су тако дошли до првог и јединог бода у групи 2, а Португал је остао на трећем месту са пет бодова и без шанси за пласман у полуфинале.
Као трећепласирани бориће се за пласман на пето место на првенству али само ако остану на тој позицији што ће зависити од резултата утакмице селекција Данске и Словеније. У овој групи пласман у полуфинале су практично већ обезбедиле репрезентације Данске и Шведске.
Прва група:
1. Француска 8
2. Немачка 5 
3. Мађаска 4
4. Аустрија 4
3. Хрватска 1
6. Исланд 0
Друга група:
1. Данска 8
2. Шведска 6
3. Португалија 5
4. Словенија 4
5.Норвешка 2
6. Холандија 1

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.