Izvor: RTS, 23.Jan.2024, 10:05

Коко Гоф у полуфиналу Аустралијан опена

Америчка тенисерка Коко Гоф пласирала се у полуфинале Аустралијан опена, пошто је данас у Мелбурну у четвртфиналу победила Украјинку Марту Костјук 7:6 (8:6), 6:7 (3:7), 6:2.
Меч је трајао три сата и осам минута. Гоф је четврта тенисерка света, док је Костјук >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 37. на ВТА листи. Ово је био други међусобни дуел америчке и украјинске тенисерке, а други тријумф Гоф.

Костјук је повела 5:1 у првом сету, а онда је при резултату 5:3 имала сет лопту, али је није искористила. Америчка тенисерка је потом заиграла ангажованије и успела је да избори тај-брејк. Украјинка је водила 6:5 у тај-брејку и имала сет лопту, али је Гоф освојила три узастопна поена и први сет је добила 8:6.
У другом сету виђена је велика борба, а обе тенисерке су направиле по три брејка. Победница другог сета одлучена је тај-брејку, који је припао Костјук резултатом 7:3.
Гоф је заиграла ангажованије у трећем сету и повела 5:0. Украјинка је смањила на 5:2, али је америчка тенисерка на свој сервис стигла до победе.
Гоф ће у полуфиналу Аустралијан опена играти са Арином Сабаленком.
Парови полуфинала:
Гоф - Сабаленка
Носкова/Јастремска - Калинскаја/Женг

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.