Izvor: RTS, 23.Jan.2024, 03:14

Ђоковић против Фрица за полуфинале Аустралијан опена

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одиграће четвртфинални меч на Аустралијан опену против Тејлора Фрица. Дуел је на програму после 6.00 по средњоевропском времену. Текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.
Новак Ђоковић се ове године >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << такмичи за рекордну 11. титулу на Аустралијан опену и 25. гренд слем трофеј у каријери. Посматрајући игру српског аса, може се рећи да је постепено улазио у форму на турниру у Мелбурну.
У првом колу је савладао Дина Прижмића, 3:1, по сетовинма 6:2, 6:7, 6:3, 6:4, у другом колу је истим резултатом у сетовима победио Алексеја Попирина 6:3, 4:6, 7:6, 6:3.
Ђоковић је у трећем колу био бољи од Томаса Мартина Ечеверија без изгубљеног сета, 6:3, 6:3, 7:6, а у четвртом је декласирао Адријана Манарина са 6:0, 6:0, 6:3. Тријумф над Манарином био је један од најубедљивијих на турниру до сада.
Фрицов пут до четвртфинала  Фриц тренутно заузима 12. позицију на АТП листи, а најбољи пласман остварио је 27. фебруара прошле године заузевши пето место.
Највреднију титулу у каријери освојио у Индијан Велсу 2022. године, тријумфом над Надалом у финалу са 6:3, 7:6, а исте године играо је полуфинале Завршног мастерса.

Фриц је у на Аустралијан опену у првом колу преживео меч против Факунда Дијаза Акосте, победивши са 4:6, 6:3, 3:6, 6:2, 6:4. Међутим, већ у наредној рунди је био убедљивији против Уга Гастона са 6:0, 6:3, 6:1.
Двадесетшестогодишњи Американац је потом савладао Фабијана Марозана са 3:6, 6:4, 6:2, 6:2. На путу до дуела са Ђоковићем, Фриц је савладао прошлогодишњег финалисту Стефаноса Циципаса са 7:6, 5:7, 6:3, 6:3.
Тејлор Фриц ниједном до сада није савладао Новака Ђоковић, а одиграли су осам мечева. Српски тенисер је апсолутни фаворит. 
Последњи сусрет тенисери су одиграли у четвртфиналу Ју-Ес опена 2023, Ђоковић је рутински победио са 6:1, 6:4, 6:4.
Из меча у меч јасно је да Ђоковић поставља тениске стандарде које је тешко пратити, али и надмашити, не само на Аустралијан опену. 
Ђоковићево стрпљење и Фрицов форхенд Ђоковић је први пут у Мелбурну заиграо 2005, а већ три године касније освојио је титулу и уопште први гренд слем у каријери. До сада је само три пута заустављен у четвртфиналу, а тријумфовао је 10 пута на турниру.

Фриц се 2016. године први пут такмичио на Отвореном првенству Аустралије. Американац је овогодишњим просласком у четврфинале већ остварио најбољи резултат у каријери на Аустралијан опену и нема сумње да ће показати велику жељу како се не би зауставио на поменутом достигнућу.
Новак ће против Фрица имати прилике још једном да понови вишеструке успехе у Мелбурну. Међутим, једини "проблем" српског тенисеру може представљати мотивација.
Фриц има снажан сервис, али и форхенд, а познато је да је Ђоковић љубитељ силовитих противничких удараца.
Фриц је одличним форхендима и бекхендима са основне линије приморавао Циципаса у претходном колу на грешке. Комбинација ових удараца могла би бити кључна за тријумф и против Ђоковића. Основни циљ Американца биће да натера Новака на дефанзивну игру.
У склопу агресивне, нападачке игре могуће је да ће Фриц често излазити на мрежу како би одржао притисак.
Међутим, Ђоковић је много пута показао да је излазио из такозваних безизлазних ситуација, стално је мењао оружје, а против Фрица ће вероватно користити изузетно моћни бекхенд како би додатно направио притисак на Фрицов форхенд.
Ђоковић има одличан повратни ударац што је довољно да се адекватно носи са Фрицовим моћним сервисима.
Дуел Ђоковића и Фрица је на програму у 4.30 по средњоевропског времену. Текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.