Izvor: RTS, 22.Jan.2024, 06:46

Партизан против Меге - почаст Дејану Милојевићу ставља резултат у други план

Кошаркаши Партизана od 19.00 у "Штарк арени" дочекују Мегу у мечу 17. кола АБА лиге. Дуел ће имати посебан сентимент у част преминулог бившег играча црно-белих и тренера Меге Дејана Милојевића.
Половина састава Партизана још има свеже упосмене са четвртог >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << меча плеј-офа Евролиге, кад је таман облак туге са извориштем изнад О.Ш. "Владислав Рибникар" надвио читаву Србију, па и "Штарк арену". Опет су мисли и емоције скрајнути ка новој трагедији. Прерани губитак Дејана Милојевића је велики ударац по српску, а зашто не и европску, кошарку.
Како то судбина увек некако спретно намести, тимови у којима је оставио најдубљи траг се састају неколико дана после његове смрти.
Као играч је свој врхунац досегао у Партизану са три МВП звања АБА лиге и две титуле првака националне лиге тадашње државне заједнице СЦГ. Био је ментор и узор онима који су потом били ментори и узори - Величковићу, Трипковићу, Тепићу, Перовићу и осталима.
Не би Мишко Ражнатовић имао тако успешан пројекат Меге да није било Дејана на клупи. О ружичастим бисерима из ризнице, који су прошли кроз Милојевићеве руке је излишно причати. Међу њима су најбољи кошаркаш данашњице, двоструки МВП и првак Евролиге, чланови НБА састава, стандардни репрезентативци Србије, поуздани играчи улоге и љубимци "Гробара" и "Делија",...
Мега је са њим освојила једини трофеј у каријери, Куп Радивоја Кораћа 2016, кад је у финалу Милојевићев састав са Радетом Загорцем, Огњеном Јарамазом, Николом Ивановићем, Данилом Николићем и осталима успео да надигра управо Партизан. Од клуба ексцентричних розе дресова су постали највећа фабрика талената и драфт пикова ван САД.
Оснивач и главни човек клуба Мишко Ражнатовић је покренуо иницијативу да се хала "Мега фактори" преименује Милојевићу у част.
Мега изненадила Партизан, али сад нема Топића Претходни сусрет између ова два тима био је међу најинтересантнијима ове сезоне. Мега је као домаћин играла феноменално, ухвативши деконцентрисаног ривала са мањком мотива. Кад је "враг однео шалу", Партизан је кренуо са рапидним повратком. Имали су продужетак у шаци, али је Урош Трифуновић у борби за скок постигао аутокош. Први значајни ударац за састав Жељка Обрадовића у регионалном такмичењу од старта сезоне. Шамар зарад освешћивања да постоји и довољно квалитетно регионално такмичење, а не само Евролига.
Околности су се од тог 23. октобра измениле. Никола Топић је из Меге враћен у Звезду, а Трифуновић је од напредовао до статуса заменика капитена. У изостанку болесног Кевина Пантера је био капитен против Панатинаикоса.
Партизан мора да победи како би се одржао на другом месту. У случају новог пораза ће се изједначити са Будућности и Цедевита Олимпијом са 12-5 у борби за друго место. Такође, у наредном колу их чека "Вечити дерби" са Црвеном звездом.
Мега је искористила врло повољан период и крај Топићевог мандата да веже четири победе. Много им је помогао положај домаћина у чак три од четири сусрета. Шта више, једино гостовање у претходна четири кола било је у Чачку. Нити иду предалеко, нити је ривал прејак за њих. Игокеа, Цедевита Олимпија, Борац и ФМП су по окончаних 40 минута завршили са двоцифреним заостатком.
Обрадовић и Бараћ свесни посебног значаја овог дуела Улаз у "Штарк арену" ће бити бесплатан. 
Тренер Меге Марко Бараћ навео је у изјави пред меч како би одлично било да утакмица буде интересантна и да се на тај начин обележи сећање на Дејана Милојевића.
"О изузетном квалитету Партизана и тренера Жељка Обрадовића је и сувишно говорити и сигурно је да ће они овом мечу прићи са високом ангажованошћу и да ће желети да избегну улазак у било какву неизвесну завршницу. Потребно је да утакмици приступимо са пуно енергије и агресивности у одбрани и да останемо фокусирани током свих 40 минута. Не смемо да дозволимо празне минуте у игри јер ће Партизан то сигурно умети да искористи. Верујем да ће публика имати прилику да присуствује доброј и узбудљивој утакмици и да ћемо сви заједно на леп начин обележити сећање на Дејана", казао је тренер Меге.
У истом тону је говорио и Жељко Обрадовић.
"Утакмица је посвећена Милојевићу, који нас је веома рано напустио. Понављати све оно што се о Дејану зна, какав је био човек играч и тренер мислим да је све познато. Трагична вест, много тешка вест да се разуме, али надам се да ће сви људи којима је Дејан био у срцу препознати и доћи на ту утакмицу између његова два клуба, Партизана и Меге", рекао је Обрадовић.
Утакмица почиње у 19.00 у "Штарк арени", њен ток пратите из часа у час на нашем порталу.
Резултати и распоред утакмица 17. кола: 
Петак:
Задар - Крка 70:53
Борац - Сплит 93:83
Цибона - Будућност 66:98
Субота: 
Цедевита Олимпија - Игокеа 106:74
Морнар - Студентски центар 91:86
Недеља:
Црвена звезда - ФМП 87:54
Понедељак:
Партизан - Мега 19.00
Табела: 
1. Црвена звезда 15-2
2. Будућност 12-5
3. Цедевита Олимпија 12-5
4. Партизан 12-4
5. Игокеа 10-7
6. Задар 9-8
7. Мега 9-7
8. Борац 9-9
9. Сплит 7-10
10. Студентски центар 7-10
11. Цибона 6-11
12. ФМП 5-12
13. Крка 3-14
14. Морнар 3-14

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.