Izvor: RTS, 21.Jan.2024, 20:17

Драматична победа Реал Мадрида над Алмеријом

Фудбалери Реал Мадрида надиграли су Алмерију са 3:2 на свом терену после резултатског преокрета и драматичне завршнице утакмице 22. кола Ла Лиге. Мадриђани су до победе дошли после резултатског преокрета у другом полувремену и победоносног гола у судијској надоклади >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << меча.
Мало је недостајало да гостујућа Алмерија приреди велико изненађење у врло равноправном дуелу са фаворитом на Сантијаго Бернабеу, а готово одлучујућу улогу у мечу имала је ВАР технологија.

Гости су повели већ у првом нападу поготком Рамацанија, а потом су наставили са врло равноправном игром да би у 43. дуплирали предност поготком Гонзалеса са колико се отишло на полувреме.
У наставку се наставила врло равноправна игра и учинило се да ће гости приредити велико изненађење али је у 53. минуту стрелац првог гола Рамацани играо руком у свом шеснаестерцу.
Судија у првом тренутку то није приметио али је после прегледа снимка досудио једанаестерац који је успешно реализовао Џуд Белингем за смањење вођства гостију.
Само шест минута касније Алмеира постиже и трећи погодак али је поново интервенисао ВАР и гол је поништен због фаула.
Само пет минута потом Реал успева да дође до изједначења голом Виницијуса, да би у 77. минуту постигли и трећи гол али је поништен због офсајда а поново је то утврдила ВАР технологија.
Ушло се потом у судијску надокнаду времена и учинило се да ће се меч завршити поделом бодова када је у деветом минуту надокнаде Белингем шутирао, голман Максимијано одбранио, али је на одбијену лопту налетео Карвахал и трећим поготком за коначних 3:2 донео велику радост домаћима.
Захваљујући овој победи Реал је поново на врху табеле и задржао шансе у надметању са Ђироном коју очекује дуел са Севиљом.
У првом данашњем мечу идентичним резултатом славио је и тим Осасуне над Хетафеом, а српски интернационалац Немања Максимовић био је стрелац другог гола за поражени тим док Стефан Митровић није улазио у игру.
ЛА Лига 22. коло:
Петак
Алавес - Кадиз 1:0
Субота
Рајо Ваљекано - Лас Палмас 0:2
Виљареал - Мајорка 1:1
Валенсија - Атлетик Билбао 1:0
Селта - Реал Сосиједад 0:1
Недеља
Осасуна - Хетафе 3:2
Реал Мадрид - Алмерија 3:2
Бетис - Барселона 2:4
Ђирона - Севиља
Понедељак
Гранада - Атлетико Мадрид
Табела:
1. Реал Мадрид 51
2. Ђирона 49
3. Атлетик Билбао 41
4. Барселона 41
5. Атлетико Мадрид 38
6. Реал Сосиједад 35
7. Валенсија 32
8. Лас Палмас 31
9. Реал Бетис 31
10. Хетафе 26
11. Осасуна 25
12. Алавес 23
13. Рајо Ваљекано 23
14. Виљареал 20
15. Мајорка 20
16. Селта 17
17. Севиља 16
18. Кадиз 15
19. Гранада 11
20. Алмерија 6

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.