Izvor: RTS, 20.Jan.2024, 08:28

Денвер доказао да Бостон није непобедив на свом терену, Јокић на прагу трипл-дабла

Кошаркаши Денвер нагетса победили су у гостима екипу Бостона резултатом 102:100 у НБА лиги. Николи Јокићу је једна асистенција недостајала за трипл-дабл учинак - постигао је 34 поена и ухватио 12 лопти.
Бостон селтикси су након 20 победа у низу на свом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << паркету доживели пораз у "Ти-Ди гардену" - први ове сезоне.

Дуел у Масачусетсу је био узбудљив и изједначен, тимови су се често смењивали у вођству, а неретко су на семафору писала и два иста броја.
Бостон је средином друге четвртине имао највећих 12 поена предности, до полувремена је сачувао плсу шест (61:55), али су Нагетси почетком трећег квартала серијом 12-4 вратили неизвесност која је трајала до последњег звука сирене.
Џејсон Тејтум је могао да уведе утакмицу у продужетак, али је у последњој секунди промашио тежак шут за спас Селтикса.
Више од две трећине поена за Денвер постигли су Никола Јокић и Џамал Мари - Канађанин је био најефикаснији са 35, док је српски кошаркаш убацио поен мање за 38 минута на паркету.

Јокићу је једна асистенција недостајала за трипл-дабл учинак пошто је ухватио 12 лопти. Из игре је погодио 14 шутева из 22 покушаја (2/4 за три поена).
Емотивна је за двоструког МВП-а НБА лиге била прва утакмица након смрти Дејана Милојевића, помоћног тренера Голден Стејта и Јокићевог кошаркашког оца уз којег је стасао у београдској Меги.
"Последњих неколико дана смо га подржавали, тешили, грлили га. Никола је изашао на терен и одао почаст Дејану и његовом наслеђу, играјући на нивоу на којем је играо. Није лако, али Никола је посебна особа", истакао је тренер Нагетса Мајкл Мелоун након утакмице.
Уз Јокића и Марија, само је још Мајкл Портер Џуниор имао двоцифрен поентерски учинак међу Нагетсима - 13 поена.
У екипи Бостона Дерик Вајт је оконачо меч са 24 поена, Џејсон Тејтум је постигао 22, Кристапс Порзимгис 21, а Џејлен Браун 13 поена.
Бостон упркос поразу остаје тим са најбољим учинком у лиги (32-10), док је Денвер трећепласирани на Западу са скором 29-14. За две ноћи актуелни шампион гостоваће Вашингтон визардсима.
НБА лига, резултати:
Шарлот - Сан Антонио 124:120
Орландо - Филаделфија 109:124
Бостон - Денвер 100:102
Мајами - Атланта 108:109
Њу Орлеанс - Финикс 109:123
Портланд - Индијана 118:115
Лејкерс - Бруклин 112:130

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.