Izvor: RTS, 20.Jan.2024, 07:20

Кецмановић не може без драме, али може у осмину финала Аустралијан опена

Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се у осмину финала Аустралијан опена пошто је у трећем колу, после велике борбе у пет сетова, победио Американца Томија Пола резултатом 3:2 (6:4, 3:6, 2:6, 7:6 (9:7), 6:0).
Након Новака Ђоковића, Србија је добила још >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << једног представника у осмини финала Аустралијан опена. Миомир Кецмановић је у маратонском мечу, након тачно четири сата игре, савладао Томија Пола и тек други пут у каријери изборио пласман у четврту рунду гренд слема.

Као и против Јана Ленарда Штруфа у претходном мечу у Мелбурну, Кецмановић је до тријумфа стигао након што је био принуђен да спасава две меч лопте противника.
Тренутно 14. играч света имао је предност од 2:1 у сетовима и две прилике у тај-брејку четвртог да поеном оконча меч, од тога једну на свој сервис, али је Кецмановић био сталожен на 6:5, а потом и на 7:6, када је Полу одузео два сервиса, нанизао и трећи поен својим почетним ударцем и изједначио на 2:2 у сетовима.
Американац није могао да се помири са пропуштеним шансама, па се Кецмановић у одлучујућем сету прошетао до победе - није Полу препустио ни гем, нити му је понудио брејк прилику.

Претходно је Србин добио први сет захваљујући брејку више од Пола (2-1), одузео је сервис противнику и на самом старту другог, али је Американац брзо узвратио истом мером, до краја сета узео још један брејк вредан изједначења, након којег је прилично лако освојио и трећи сет.
Трећим тријумфом у четвртом међусобном дуелу са Полом, Кецмановић је поновио свој најбољи резултат на гренд слем турниру, пошто је само 2022, такође у Мелбурну, догурао до четвртог кола, где га је зауставио Гаел Монфис.
Српски тенисер ће у осмини финала Аустралијан опена играти против другог носиоца Карлоса Алкараза, којем је у трећем колу Кинез Јунченг Шанг предао меч при вођству младог Шпанца од 2:0 и 1:0 у трећем сету.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.