Izvor: RTS, 19.Jan.2024, 23:57

Рукометаши Данске бољи од Шведске, Португалија савладала Словенију, Норвешка уписала прве бодове у другој фази првенства Европе

Рукометаши Данске савладали су Шведску 28:27 у утакмици другог кола Друге групе главне фазе Европског првенства. Селекција Португалије била је боља од Словеније 33:30. Норвешка је победила Холандију 35:32 и дошла до првих бодова у другој рунди турнира.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Рукометни класик завршен је победом Данске. Шведска је доживела први пораз на првенству Европе.

Дуел је почео уједначеном игром, али с повремним резултатским преокретима. У завршници првог дела Данска је дисциплиновала одбрану и успела је да се одмакне на четири гола разлике при резултату 16:12, али су Швеђани смањили предност на крају 17:15.
Данска је сигурном игром одржавала предност у другом полувремену и уписала нови тријумф.
Матијас Гидсел је постигао чак 10 голова, а Микел Хансен пет. У тиму Шведске најефикаснији је био Хампус Ване са девет погодака.
Након победе над Норвешком, Португалија је савладала и Словенију и сигурним корацима граби ка месту које води у међу четири најбоља тима на континенталном шампионату. 

Португалија је при крају првог полувремена испустила предност од четири гола разлике - 18:17.
Други део игре у потпуности је припао Португалији. Словенија је покушавала индивидуалним акцијама да се домогне изједначеног резултата, али у томе није успела.
Најбољи играч утакмице био је Мартим Коста са 11 голова, док се у тиму Словеније истакао Борут Мачковшек са седам погодака.
Норвешка је до првих бодова у другој рунди стигла након тријумфа над Холандијом. За то су најзаслужнији били Александер Блонц, Магнус Гулеруд, Петер ОВерби и Санер Сагосен са по шест погодака. Најефикаснији у екипи Холандије био је Рутгер тен Велде са осам голова.

Прво полувреме утакмице Холандија је завршила тијумфом 18.16, међутим Норвешка је заиграла брже у нападу и стигла до победе.
Прва група:
1. Француска 4
2. Аустрија 2
3. Мађарска 2
4. Немачка 2
3. Хрватска 1
6. Исланд 0
Друга група:
1. Данска 6
2. Шведска 4
3. Португалија 4
4. Норвешка 2
5. Словенија 2
6. Холандија 0
По две најбоље селекције чиниће полуфиналне парове, док ће трећепласиране селекције одмерити снаге за пето место на турниру.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.