Izvor: RTS, 18.Jan.2024, 23:35

Рукометаши Француске прејаки за Хрватску, Аустрија нанела први пораз Мађарској, Немачка боља од Исланда

Репрезентација Француске савладала је селекцију Хрватске 34:32 у првом мечу Прве групе главне фазе Европског првенства. Аустрија је нанела први пораз селекцији Мађарске 30:29. Немачка је тријумфовала над Исландом 26:24.
На утакмици Француске и Хрватске, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Никола Карабатић постао је најефикаснији играч на европским првенствима са 289 погодака у каријери.

Хрватска је боље отворила меч, али је Француска на средини првог полувремена преузела иницијативу и до краја меча контролисала резултатски ток.
Најефикаснији играч у тиму Француске био је Дика Мем са шест погодака колико је дао и Звонимир Срна у тиму Хрватске.
Аустрија је била боља од Мађарске што је уједно и први пораз екипи Чеме Родригеза на првенству Европе.

Мађарска је током већег дела првог полувремена имала резултатску предност, али су екипе на паузу отишле нерешеним исходом 17:17. У другом делу игре Аустрија је дисциплинованије бранила свој гол и успела практично у последњим минутима изборила тријумф.
У тиму Мађарске истакли су се Бенце Банхиди, Мате Лекај, Миклош Роста и Габор Анчин са по четири гола. Аустријанце је предводио Никола Билик са осам погодака.
Репрезентација Немачке је уписала прве бодове у Првој групи Европског првенства, победом над Исландом.

Готово цео меч је био уједначен, екипе су играле по принципу гол за голом, а Немачка је голом Јулијана Костера пет секунди пре краја стигла до тријумфа.
Најефикаснији у тиму Немачке био је Јури Кнор са шест голова, а у тиму Исланда најбољи је био Јанус Дади Смарасон.
Прва група:
1. Француска 4
2. Аустрија 2
3. Мађарска 2
4. Немачка 2
3. Хрватска 1
6. Исланд 0
Друга група:
1. Данска 4
2. Шведска 4
3. Португалија 2
4. Словенија 2
5. Норвешка 0
6. Холандија 0
По две најбоље селекције чиниће полуфиналне парове, док ће трећепласиране селекције одмерити снаге за пето место на турниру.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.