Izvor: RTS, 18.Jan.2024, 22:43

Монеке: Није требало да играм утакмицу, био сам задржан седам и по сати на аеродрому

Кошаркаш Басконије Чима Монеке истакао је након тријумфа над Црвеном звездом да је дан уочи утакмице био задржан седам и по сати на аеродрому и да због умора није требало да игра евролигашки меч.
Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Басконије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 91:90 у утакмици 22. кола Евролиге одиграној у "Београдској арени".
"Ово је први меч у 'Штарк арени', било је сјајно. Морам да кажем, није ни требало да будем овде. Синоћ сам се задржао на аеродрому седам и по сати, имао сам проблем са пасошем. Остао сам дуго, па сам морао таксијем, што ме уморило. Остао сам без снаге, али сада идем кући срећан", рекао је Монеке.
Кошаркаш Басконије се потом осврнуо на атмосферу коју су навијачи Црвене звезде правили током утакмице.
"Непоштовање? Никако. Можда за друге, за мене не. За мене је ово забава", истакао је јунак Басконијог тријумфа.

Монеке је по завршетку меча добио дрес од Милоша Теодосића на чему се захвалио. Плејмејкер Звезде је на дресу написао: "За мог друга Чиму".
Монеке је био кључни играч Басконије за тријумф у Виторији, али и Београду. У првој утакмици је намерно промашио слободно бацање, након чега је време истекло, а у другом мечу је ухватио лопту поред Џоела Боломбоја после промашаја другог слободног бацања Кодија Милерa-Мекинтајера при резултату 89:87 што је омогућило нове пенале екипи Басконије која је реализовао Вања Маринковић и ставио тачку на дуел.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.