Izvor: RTS, 16.Jan.2024, 23:15

Србија има за чим да жали - Мађарска убедљиво савладала Исланд

Рукометаши Мађарске савладали су Исланд резулатом 33:25 и освојили прво место у групи Ц Европског првенства.
За разлику од Србије, Мађарска је свој део посла одрадила.

За пролазак српске репрезентације у другу рунду Европског првенства било >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је потребно да се испуне два услова - да Исланд изгуби од Мађарске и да "орлови" победе Црну Гору.
Мађари су били више него убедљиви и рутински су савладали Исланд ком је победа доносила прво место у групи.
Након изједначеног првог полувремена, Мађари су заиграли боље у наставку и пред последњих пет минута су имали чак девет голова предности.
На крају 33:25 за Мађарску, а за Србију остаје жал за поразом од Црне Горе, јер би и победа од једног гола разлике била довољна за пролаз даље.
Најефикаснији играч меча био је Виго Кристјансон са седам погодака, док су се код Мађара истакли Золтан Шита и Егон Хануш са по пет погодака.
Србија је нешто раније изгубила од Црне Горе, чиме је такмичење завршила на последњем месту у групи са само једним освојеним бодом. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.