Izvor: RTS, 16.Jan.2024, 14:34

Алкаразова сигурна партија, Гаске засметао Шпанцу само у првом сету

Шпански тенисер Карлос Алкараз пласирао се у друго коло Аустралијан опена победом над Французом Ришаром Гаскеом са 3:0 у сетовима (7:6, 6:1, 6:2).
Тредесетседмогодишњи Гаске намучио је Алкараза само у првом сету, пошто није допустио чак девет брејк шанси >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Шпанцу. Стигло се до тај-брејка, протеклог у честим променама вођства све до преломних 7:5 за Алкараза.
Алкараз је потом много боље заиграо у другом сету и са два одузета сервиса Гаскеу успео да лако дође до предности од 2:0.
У истом маниру се наставило и у последњем трећем сету. Гаске није могао да начини меч интересантнијим, тако да је Алкараз без већих потешкоћа окончао дуел.
Алкаразов ривал у другом колу биће Италијан Лоренцо Сонего.
Уз Карлоса су у ранијим терминима победе уписали и Каспер Руд, Холгер Руне и Александар Зверев, што се тиче највећих звезда.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.