Izvor: RTS, 16.Jan.2024, 00:05

Меси најбољи фудбалер и у избору Фифе

Аргентинац Лионел Меси проглашен је у избору Фифе за најбољег фудбалера у претходној години на церемонији одржаној у Лондону.
Фудбалер Интер Мајамија награду је до сада освојао седам пута. Аргентинац је у октобру претходне године освојио и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Златну лопту коју додељује Франс футбол.

Меси, који је и претходне године добио ово призанње, проглашен је за најбољег испред Ерлинга Халанда и Килијана Ембапеа.
Меси и Халанд имали су по 48 бодова након гласања тренера, капитена, новинара и навијача широм света, па је питање победника одлучено на основу броја првих места на листама гласача.
Награда за најбољег голмана припала је Бразилцу Едерсону из Манчестер Ситија, док је Пушкаш награду, за најлепши погодак добио Гиљерме Мадруга за гол на мечу Новоризонтина и Ботафогоа.
Идеалних 11 по избору Фифе су Тибо Куртоа, Кајл Вокер, Џон Стоунс, Рубен Дијаз, Бернардо Силва, Џуд Белингем, Кевин де Брујне, Ерлинг Холанд, Килијан Ембапе, Лионел Меси и Винисијус.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.