Izvor: RTS, 15.Jan.2024, 16:31

Србија са седморо спортиста на Зимским олимпијским играма младих у Гангвону

Србију ће на Зимским олимпијским играма младих у Гангвону представљати седморо спортиста, саопштено је из Олимпијског комитета Србије. Наши млади спортисти настушаће у нордијском скијању, скелетону, брзом клизању на кратким стазама, биатлону и алпском скијању. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Четврте Зимске олимпијске игре младих биће одржане од 19. јануара од првог фебруара у провинцији Гангвон у Јужној Кореји, а на овом мултиспортском догађају у организацији Међународног олимпијског комитета (МОК) учествоваће око 1.900 спортиста узраста од 15 до 18 година.

У брзом клизању на кратким стазама нашу земљу представљаће најуспешнији млади спортиста Србије из зимских спортова до сада, освајач сребрне медаље са прошлогодишњег зимског ЕYОФ-а Лука Јашић.
У алпском скијању такмичиће се Алекса Лалић, док ће у нордијском скијању наступити Андрија Тошић. Србију ће у скелетону представљати Богдан Деспотовић и Лазар Микић, а у биатлону Ханна Јелена Браун и Абдулкерим Хоџић".
На Зимским олимпијским играма младих у Гангвону, свака земља ће имати два носиоца заставе (једног дечака и једну девојчицу). Испред Тима Србија, носиоци заставе биће Лука Јашић и Ханна Јелена Браун.
"Претходница и први чланови тима су већ стигли и сместили се и општи утисак је да су услови задовољавајући. Биће свакако логистичких изазова по питању смештаја, транспорта итд. али то је управо задатак шефа мисије и администрације ОКС да буду добар и квалитетан сервис спортистима, како у припреми Игара, тако и на самом такмичењу. Оптимистични смо услед пораста тима Србије у односу на претходна издања Игара, јер ће нас представљати седам спортиста у пет различитих спортских дисциплина. Такође нас радује што су спортисти имали и запажене резултате током квалификационог и припремног периода, па се можемо надати квалитетним наступима. Потрудићемо се да се сви спортисти врате са лепим успоменама, искуством шта значи бити део олимпијске породице и да максимално искористе културно-едукативни карактер такмичења за упознавање са духом и вредностима Олимпијског покрета", изјавила је шеф Мисије Олимпијског комитета Србије за Игре у Гангвону Соња Васић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.