Izvor: RTS, 15.Jan.2024, 14:50

Ђерона: Верујем у овај тим, и даље имамо доста тога да покажемо

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Антонио Ђерона изјавио је у Минхену да ће његов тим ићи на победу против Црне Горе у последњем колу групе Ц на Европском првенству у Немачкој.
Србија је у првом колу Европског првенства (ЕП) одиграла >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нерешено са Исландом, 27:27, а синоћ је поражена од Мађарске са 28:27. Пласман у наредну фазу избориће по две најбоље пласиране селекције из сваке групе.

Прво место на табели групе Ц држи Мађарска са четири бода и ова селекција је већ изборила пласман у наредну фазу континенталног шампионата. Исланд је други са три бода, а Србија је трећа са једним поеном. Црна Гора је последња без бодова.
Србија ће морати да слави против Црне Горе и да се нада победи Мађарске над Исландом, који има три бода и реми у последњем колу му је довољан за пласман даље.
"Ноћ је била врло кратка. До три сата сам гледао и анализрао нашу утакмицу против Мађарске покушавајући да пронађем разлоге зашто нисмо били на очекиваном нивоу. На крају, као што смо и очекивали у овако уједначеној групи, сви дуели су тешки и нема лаког противника. У свим сусретима одлучују детаљи", рекао је Ђерона, преноси званични сајт РСС.
Утакмица између Србије и Црне Горе биће одиграна у уторак од 18 сати у Минхену.
"И даље имамо доста тога да покажемо. Одбрана је била на високом нивоу у обе утакмице иако смо јуче примили више од десет голова са позиције пивота. Међутим, у нападу не проналазимо тако лако себе. Играмо против веома агресивне екипе, посебно у одбрани. Голман Небојша Симић је у одличној форми, али ја верујем својој екипи. На нама је да победимо са довољно голова разлике и чекамо расплет у другој утакмици што је наша последња прилика за одлазак у Келн", истакао је селектор Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.